אני מודה, אפייה זה לא הצד החזק שלי. אני לומדת לאט לאט, מנסה מתכונים חדשים ומשתפרת בתחום הזה. לשמחתי, גיליתי את קרין גורן לא מזמן. (ידעתי מי זאת כבר קודם, כן? רק שהפעם גיליתי את הטריקים המעולים שלה). אני ממש נהנית לקרוא את המתכונים, לראות אותה בפעולה וללמוד ממנה טיפים לאפייה יעילה ומהירה. היא נתנה לי את ההשראה למתכון של השוקופאי וגם השראה לקרמשניט הזה. לקחתי את המתכון שלה ו״אימצתי״ אותו כך שיתאים לתזונה ללא חלב.
אז הנה לפניכם קינוח מדליק שקל להכין ומאוד כיף לזלול!
מצרכים ל-4 מנות
6 ריבועים של בצק עלים
אבקת סוכר
250 מ״ל קצפת צמחית
¾ כוס חלב סויה
1 חבילה של אינסטנט פודינג בטעם וניל
שניה לפני שמתחילים
למתכון הזה תצטרכו שקית זילוף. אם אין לכם – הכינו בעצמכם:
לוקחים שקית סנדוויץ׳ או שקית אוכל אחרת (לא את הגדולות של הסופר) ומניחים אותה בתוך כוס. הכוס משמשת כמעמד והיא תחזיק את השקית כדי שנוכל למלא אותה בקלות. ממלאים את השקית בקרם, סוגרים אותה ומוצאים מהכוס. גוזרים את השפיץ והנה יש לנו שקית זילוף.
אופן ההכנה
מפשירים את בצק העלים ע״פ הוראות היצרן.
מניחים את ריבועי בצק העלים על גבי תבנית עם נייר אפייה ומפזרים עליהם אבקת סוכר בנדיבות. מניחים על הריבועים נייר אפייה נוסף ועליו תבנית נוספת. המטרה של התבנית היא להשאיר את הריבועים דקים ולא לתת לבצק לעלות ולהתרומם בזמן האפייה. אפשר לשים גם צלחת כבדה (כזו שמותאמת לשימוש בתנור). אם אין תבנית נוספת או צלחת מתאימה לא נורא – אחרי האפייה אפשר ״לדקק״ אותם בעזרת הידיים.
אופים את בצק העלים כ-20 דקות על חום בינוני (180 מעלות) עד שהם משחימים. מוצאים ונותנים להם להתקרר. חוצים כל חתיכה לשניים, כך שיווצרו לנו 2 מלבנים מכל ריבוע.
מקציפים במיקסר או מערבל ידני את החלב, הקצפת הצמחית ואת האינסטנט פודינג (את תמצית הוניל וגרידת הלימון – אם אתם משדרגים) עד שנוצר קרם יציב.
מריכבים את המנה
מעבירים את הקרם לשקית זילוף ומזלפים מהקרם על מלבן בצק עלים. על הקרם מניחים מלבן נוסף ועליו מזלפים עוד קרם בסיום מניחים מלבן שלישי.
טיפ
מזלפים את הקרם כך שיגלוש טיפה מהשוליים – אחרי שהנחנו את המלבן השלישי לוקחים את העוגה האישית שנוצרה ובעזרת גב הסכין מורחים את שאריות הקרם כלפי מעלה – כך שתיווצר תחושה שחתכנו את העוגה מעוגה אחת גדולה. מפזרים על העוגה האישית אבקת סוכר בנדיבות.
בתיאבון!
3 תגובות
1. לא ברור גודל הריבועים.
2. חותכים את המנות מראש?
3. אם כל מנה מכילה שלושה דפים אז איך יספיקו שישה ריבועים לארבע מנות?
שמנת צמחית זה גועל נפש והיא הורסת כל מתכון. לא ממליצה בעליל
על טעם וריח אין מה להתווכח