עוגת קרם שוקולד-קוקוס

של חני מרגולין

עוגת קרם שוקולד-קוקוס

עוגת בסיס נמוכה במרקם דחוס ורך, ומעליה קרם שוקולד-קוקוס עם נגיעות קפה, עשיר, מושחת ומפנק אך לא מתוק מדי.

עוגת שוקולד ושמן זית

מצרכים

חומרים רטובים

¾ כוס סוכר חום כהה
½ כוס שמן זית טרי ולא חריף [לא מהזן הסורי}
4 כפות שטוחות רסק תפוחים
½ כוס מי סודה {מבקבוק שקונים בסופר}
½ כוס מיץ תפוזים טרי
1 כפית מיץ לימון טרי
1 כפית תמצית וניל טהור

חומרים יבשים

½1 כוסות קמח כוסמין 70% מלא
קמצוץ מלח
4 כפות שטוחות אבקת קקאו
2 כפיות שטוחות אבקת אפייה ללא אלומיניום

לקרם

1 אריזת קרטון 500 מ"ל {בצבע ירוק} חלב קוקוס טבעי של aroy-d {כתוב על האריזה: נוזל קוקוס}
300 ג"ר שוקולד מריר – כל חב' שבורה ל-2 חלקים
1 כף סוכר חום כהה
1 כפית שטוחה מאד נס קפה.
לקישוט: מעט פירות יער מופשרים {לא חובה}

הוראות הכנה

1. לחמם תנור בחום 180 מעלות
2. לערבב היטב בקערה את החומרים הרטובים:
תחילה את הסוכר, רסק התפוחים והשמן, ולאחר מכן את שאר החומרים.
3. בקערה נוספת לערבב היטב את כל החומרים היבשים, ולאחד עם קערת הרטובים בעזרת מטרפה ידנית רק עד שהמסה מתאחדת. יש להימנע מערבוב יתר.
4. למזוג את המסה לתבנית עגולה מס' 26 בעלת תחתית מתפרקת, משומנת ולאפות כ-30 דקות.
5. מכינים את הציפוי: לחמם בסיר את חלב הקוקוס,וכשרותח לכבות את הגז. להכניס מיד את כל השוקולד ולכסות לדקה.
6. להוסיף 1 כף סוכר חום, את כפית הנס קפה ולערבב היטב עד קבלת מסה חלקה.
7. להוציא את העוגה מהתנור, לערבב שוב את הציפוי ולמזוג את כולו על העוגה החמה.
8. להניח לעוגה להתקרר ורק אז לאחסן במקרר למשך לילה, או כ- 10 שעות, להתמצקות.
9. לפני ההגשה יש לשחרר את הטבעת המקיפה את התבנית. לקשט בפירות יער, לחתוך ולהגיש.

בתיאבון!

עוגת קרם שוקולד-קוקוס

עוגת קרם שוקולד-קוקוס

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן