לפני כמה ימים קיבלנו לבדיקה את המוצר Egg free. זוהי תערובת על בסיס עמילנים שמשמשת כתחליף ביצה באפייה. התערובת מדמה את פעולת הביצה ע"י ייצוב העיסה, הוספת נפח, והדבקת כל המרכיבים יחד.
על גבי האריזה ובאתר יש מגוון מתכונים שעושים שימוש במוצר. אפשר למצוא מתכון לפנקייקים, לפאי לימון, לקיש ואפילו לסופלה שוקולד. בחרתי להכין עוגת-ספוג על פי אחד המתכונים שהם ממליצים עליהם, הוספתי לה שדרוגים משלי. יצאה עוגה נהדרת, יציבה, אוורירית, טעימה מאוד וקלה להכנה. כיף לראות שיש בשוק פתרונות פשוטים לתחליפי ביצה.
אגב, זה גם המקום להזכיר תרשים פשוט שעשינו על איך ניתן להחליף ביצה באפייה ובבישול באמצעות מרכיבים טבעיים.
מצרכים
2 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפיה (3 כפיות, 10 גרם)
1 כפית אגפרי
60 גרם שמן קוקוס, נוזלי
2 כפות קפה
1⅓ כוסות מים
50 גרם שוקולד מריר מגורד (בעזרת פומפיה), לא חובה
לציפוי העוגה – לא חובה
100 גרם שוקולד מריר
1 כף שמן קוקוס
אופן ההכנה
בקערה אחת שמים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, האגפרי ושבבי השוקולד ומערבבים היטב.
בקערה שניה ממיסים את כפות הקפה בעזרת המים (אפשר להמיס עם מעט מים חמים) ומוסיפים את שמן הקוקוס, מערבבים היטב.
מערבבים את קערת היבשים אל קערת הנוזלים בעזרת מטרפה, קצת בכל פעם עד שנוצרת תערובת אחידה וללא גושים. משמנים תבנית בינונית, ושופכים אליה את הבלילה. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לחצי שעה. (אצלי זה עבד מצויין עם טוסטר אובן).
לציפוי העוגה
במיקרוגל או על בן מארי ממיסים את השוקולד ושמן הקוקוס ויוצקים על העוגה שיצאה מהתנור. נותנים לשוקולד להתקרר, חותכים ומגישים.
בתיאבון!