אחרי אינספור נסיונות (לא רוצה לראות פרג עד פורים הבא!) אני מביאה לכם את הגירסה שלי לעוגת פרג ותפוחים, עוגה פשוטה, לא מאוד מתוקה, והכי חשוב, קלה להכנה. כל מה שצריך זה לערבב…
חומרים לתבנית מלבנית בינונית
2 תפוחי עץ מגוררים על פומפיה גסה
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כוס שמן קוקוס
200 גרם פרג טחון טרי
200 גרם אבקת סוכר (2 שקיות)
1 כוס קמח מלא
1 קופסאת רסק תפוחים לא ממותק, 113 גרם
1/2 כוס מים במידה וצריך
לציפוי השוקולד
250 מ״ל קרם קוקוס או שמנת צמחית להקצפה
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה מגררים את תפוחי העץ, מוסיפים את שמן הקוקוס ותמצית והניל ומערבבים, מוסיפים את הפרג הטחון ומערבבים.
מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים.
מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב.
מוסיפים את רסק התפוחים ומערבבים שוב בעדינות.
אם מרגישים שהתערובת יבשה מידי, אפשר להוסיף מעט מים, אם מרגישים שהיא נוזלית טיפה אפשר להוסיף עוד קמח.
את התערובת שמים בתבנית מעט משומנת, ולתנור.
מוצאים שהצדדים והעוגה מתחילים להשחים. מקררים מס׳ דקות. מי שאוהב, אפשר לצפות את העוגה עם קרם שוקולד (מרתיחים את קרם הקוקוס או השמנת הצמחית עד בעבוע עדין, מוסיפים את השוקולד, מערבבים היטב שלא יישרף, מורידים מהאש ומצפים את העוגה).
בתיאבון!
המתכון בהשראת טבעוניות נהנות יותר
15 תגובות
היי,
האם אפשר להפחית בכמות אבקת הסוכר? או אפילו להוריד לגמרי?
היי. העוגה לא יוצאת מאוד מאוד מתוקה גם ככה. לא ניסתי, אני מניחה שאפשר, לדעתי זה לא ייגרע מהמרקם של העוגה. אולי שווה לשים ממתיק אחר, כמו מעט אגבה או סילאן… לא סגורה על כמה, נראה לי שפשוט צריך לטעום את התערובת. אם את מנסה משהו, עדכני 🙂
לא צריך להוסיף אבקת אפיה ?
לא
כמה זמן אפייה בערך??
30 דקות בערך, תלוי בתנור
יש לך אולי רעיון לתחליף לקמח? תודה:)
לא ניסיתי כך שאני לא יודעת להגיד בוודאות. הקמח עוזר לייצב את העוגה. את יכולה לנסות להחליף בקמח שקדים.
איך מכינים את הקרם? עם הקרם קוקוס??
מרתיחים ומוסיפים שוקולד או מקציפים?
מרתיחים את קרם הקוקוס, מוסיפים את השוקולד, מערבבים היטב שלא יישרף, מורידים מהאש ומצפים את העוגה. (אוסיף במתכון)
עוגה מושלמת, הכנתי היום. רק עם שמן רגיל במקום שמן קוקוס, שאני לא אוהבת.
איזה יופי! עונה לשאלתי! אם אפשר להשתמש בשמן רגיל/זית עדין ולא ישנה את המרקם.
לא ניסיתי, אבל אני חושבת שלא תהיה בעיה להחליף את שמן הקוקוס בשמן רגיל. הייתי הולכת על קנולה/סויה ולא על שמן זית, לטעמי הוא דומיננטי מידי. אפ את מנסה, עדכני איך יצא 🙂
הכנתי פעם אחת מקמח כוסמין ופעם אחת מקמח טף ..עם שמן קוקוס…וללא רסק תפוחים רק תפוחים מגורדים…עוגה מושלמת קריספית כזאת
הכנתי את העוגה, היא מדהימה!
ערכתי שינויים קטנים- מקום רסק תפוחים השתמשתי במעדן שוקולד של אלפרו ולגאנש שוקולד הוספתי מעט קוואנטרו.