IMG_0797

אחרי אינספור נסיונות (לא רוצה לראות פרג עד פורים הבא!) אני מביאה לכם את הגירסה שלי לעוגת פרג ותפוחים, עוגה פשוטה, לא מאוד מתוקה, והכי חשוב, קלה להכנה. כל מה שצריך זה לערבב…

חומרים לתבנית מלבנית בינונית

2 תפוחי עץ מגוררים על פומפיה גסה
1 כפית תמצית וניל איכותית
1/2 כוס שמן קוקוס
200 גרם פרג טחון טרי
200 גרם אבקת סוכר (2 שקיות)
1 כוס קמח מלא
1 קופסאת רסק תפוחים לא ממותק, 113 גרם
1/2 כוס מים במידה וצריך

לציפוי השוקולד

250 מ״ל קרם קוקוס או שמנת צמחית להקצפה
100 גרם שוקולד מריר

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה מגררים את תפוחי העץ, מוסיפים את שמן הקוקוס ותמצית והניל ומערבבים, מוסיפים את הפרג הטחון ומערבבים.
מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבבים.
מוסיפים את הקמח ומערבבים שוב.
מוסיפים את רסק התפוחים ומערבבים שוב בעדינות.
אם מרגישים שהתערובת יבשה מידי, אפשר להוסיף מעט מים, אם מרגישים שהיא נוזלית טיפה אפשר להוסיף עוד קמח.
את התערובת שמים בתבנית מעט משומנת, ולתנור.
מוצאים שהצדדים והעוגה מתחילים להשחים. מקררים מס׳ דקות. מי שאוהב, אפשר לצפות את העוגה עם קרם שוקולד (מרתיחים את קרם הקוקוס או השמנת הצמחית עד בעבוע עדין, מוסיפים את השוקולד, מערבבים היטב שלא יישרף, מורידים מהאש ומצפים את העוגה).

IMG_20140316_075749

בתיאבון!

המתכון בהשראת טבעוניות נהנות יותר

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

15 תגובות

lightenzm@gmail.com 17/02/2015 - 10:53

היי,
האם אפשר להפחית בכמות אבקת הסוכר? או אפילו להוריד לגמרי?

הגיבי
תיאבון בריא 17/02/2015 - 15:06

היי. העוגה לא יוצאת מאוד מאוד מתוקה גם ככה. לא ניסתי, אני מניחה שאפשר, לדעתי זה לא ייגרע מהמרקם של העוגה. אולי שווה לשים ממתיק אחר, כמו מעט אגבה או סילאן… לא סגורה על כמה, נראה לי שפשוט צריך לטעום את התערובת. אם את מנסה משהו, עדכני 🙂

הגיבי
יוסי 08/10/2015 - 15:52

לא צריך להוסיף אבקת אפיה ?

הגיבי
תיאבון בריא 11/10/2015 - 15:46

לא

הגיבי
ירדן 29/01/2016 - 16:25

כמה זמן אפייה בערך??

הגיבי
תיאבון בריא 29/01/2016 - 20:05

30 דקות בערך, תלוי בתנור

הגיבי
מ.ד. 11/02/2016 - 15:26

יש לך אולי רעיון לתחליף לקמח? תודה:)

הגיבי
תיאבון בריא 11/02/2016 - 16:59

לא ניסיתי כך שאני לא יודעת להגיד בוודאות. הקמח עוזר לייצב את העוגה. את יכולה לנסות להחליף בקמח שקדים.

הגיבי
ליאורה 14/09/2016 - 15:24

איך מכינים את הקרם? עם הקרם קוקוס??
מרתיחים ומוסיפים שוקולד או מקציפים?

הגיבי
תיאבון בריא 14/09/2016 - 16:54

מרתיחים את קרם הקוקוס, מוסיפים את השוקולד, מערבבים היטב שלא יישרף, מורידים מהאש ומצפים את העוגה. (אוסיף במתכון)

הגיבי
ענת 05/03/2017 - 01:01

עוגה מושלמת, הכנתי היום. רק עם שמן רגיל במקום שמן קוקוס, שאני לא אוהבת.

הגיבי
איילת 24/02/2018 - 23:30

איזה יופי! עונה לשאלתי! אם אפשר להשתמש בשמן רגיל/זית עדין ולא ישנה את המרקם.

הגיבי
תיאבון בריא 27/02/2018 - 20:02

לא ניסיתי, אבל אני חושבת שלא תהיה בעיה להחליף את שמן הקוקוס בשמן רגיל. הייתי הולכת על קנולה/סויה ולא על שמן זית, לטעמי הוא דומיננטי מידי. אפ את מנסה, עדכני איך יצא 🙂

הגיבי
ימיה 26/04/2018 - 19:07

הכנתי פעם אחת מקמח כוסמין ופעם אחת מקמח טף ..עם שמן קוקוס…וללא רסק תפוחים רק תפוחים מגורדים…עוגה מושלמת קריספית כזאת

הגיבי
דייב 10/03/2020 - 20:46

הכנתי את העוגה, היא מדהימה!

ערכתי שינויים קטנים- מקום רסק תפוחים השתמשתי במעדן שוקולד של אלפרו ולגאנש שוקולד הוספתי מעט קוואנטרו.

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן