עוגת פרג וקוקוס

של חני מרגולין

אוהבי הפרג,
העוגה הזאת עבורכם!
היא טעימה במיוחד, לא מתוקה מידי, ובעלת מרקם אוורירי ונמס בפה. צעירי
הבית אינם מאוהבי הפרג, ובזכות המראה המזמין, הם טעמו. החל מהיום אין
יותר מתנגדי פרג אצלנו…
את המתכון המקורי יצרה האחיינית המוכשרת שלי, עדי כהן, אך ערכתי שינויים
במתכון בכדיי שיתאים למשפחה:
 שיניתי את סוג השמן, הפחתתי בסוכר, ויתרתי על האגוזים ופודינג הוניל,
הוספתי כמות נוספת של קוקוס טחון, קרם קוקוס ומיץ לימון שלא היו במתכון,
ואת הגנאש הכנתי ע"פ  המתכון הקבוע שלי. המתכון המופיע פה הוא עם
השינויים שערכתי.
כל המתכון התבצע בעזרת כוס מידה סטנדרטית מזכוכית בנפח של 240 מ"ל

מצרכים

¼2 כוסות קמח תופח {2 ורבע כוסות}
1 כוס פרג טרי {עדיף לקנות בחנות תבלינים ולבקש שיטחנו לכם}
1 כוס קוקוס טחון
1 כוס סוכר קנים או אחר
קמצוץ מלח הימלאייה ורוד דק
החומרים הרטובים:
1 כוס שמן זרעי ענבים {אפשר קנולה}
¾ כוס קרם קוקוס שלא שהה במקרר
1 כפית תמצית וניל איכותי
1 כף מיץ לימון טרי
גרדה דקה מלימון אחד {רק החלק הצהוב}
½1 כוסות מים מוגזים {סודה}
לגנאש:
1 כוס קרם קוקוס
200 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1 כף סוכר קנים

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום 170 מעלות
2. מערבבים את כל החומרים היבשים בעזרת מטרפה
3. מערבבים את החומרים הרטובים, ומאחדים: מוסיפים את היבשים לרטובים
ומערבבים בעזרת מטרפה, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה {להימנע מערבוב יתר}
4. מוזגים את התערובת לתבנית  עגולה קפיצית מס' 26 משומנת,
ואופים כ-45-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה, יוצא יבש.
{העוגה מתבקעת, וזה בסדר}
מניחים לעוגה להתקרר לחלוטין, ומכינים את הגנאש:
מרתיחים כוס קרם קוקוס {אפשר במיקרו, להשגיח שלא יגלוש}
ומוסיפים את קוביות השוקולד. מכסים וממתינים דקה, מערבבים היטב בעזרת
מטרפה ומוזגים על העוגה.
מאחסנים במקרר לפחות 5 שעות, מסירים את הטבעת המקיפה את התבנית, חותכים,
מגישים ונהנים.
אם תכינו אשמח לעידכון.
בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן