עוגת מקופלת

של מיכל דינר

עוגת מקופלת

עוגת שחיתות משוקולד ומקופלת טבעונית

המרכיבים

1 כוס חלב סויה
1/2 כוס שמן זרעי ענבים או כל שמן צמחי אחר
1/2 כוס סוכר חום דמררה
1 כוס שוקולית
2 קופסאות רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
1 כפית נס קפה
1/4 כוס מים רותחים
1 כוס קמח לבן
1 כוס קמח כוסמין מלא או קמח מלא
1 שקית אבקת אפייה
3 מקופלת פרווה (טבעונית) של עלית
2 כפות קוקוס טחון (לא חובה)

לקרם:
1 חבילת שוקולד מריר 60% פרווה
1 כף גדושה אבקת קקאו
1/2 כוס חלב סויה

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את חלב הסויה, השמן, הסוכר, השוקולית, ורסק התפוחים.
ממיסים בכוס את נס הקפה עם רבע כוס המים הרותחים ומוסיפים לקערה. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
מנפים את הקמחים לקערה, מוסיפים גם את אבקת האפייה והקוקוס, מגררים 3 מקופלות בפומפייה ומערבבים הכל יחד בקערה.
יוצקים לתבנית משומנת ואופים כחצי שעה, עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה. מוציאים להתקררות.

מכינים את הקרם:
מבשלים בסיר קטן את כל המרכיבים עד להמסה אחידה. מחכים כמה דקות להתקררות ויוצקים את הקרם על העוגה בצורה שווה.
מפזרים מעל הקרם שברים מ-2-3 מקופלות טבעוניות.פורסים ומגישים.
זהירות ממכר! בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

4 תגובות

הילה 16/12/2015 - 22:38

אשמח לדעת מהיכן ניתן להשחג מקופלת פרווה?! זאת פען ראשונה שאני שומעת על זה
תודה

הגיבי
תיאבון בריא 17/12/2015 - 09:17

הי הילה, ראיתי שיש במגה בעיר, ואני מניחה שיש בכל סופרמרקט, זה במדפים של השוקולד, זו חבילה גדולה שמכינה כמה יחידות של מיני מקופלת. יש על זה סימון שזה vegan

הגיבי
ליאור 07/02/2016 - 12:40

אני יודעת שזה קצת מפספס את המטרה אבל אפשר בלי מקופלת..?

הגיבי
דליה 04/08/2016 - 08:39

ואם אני שמה קקאו במקום שוקולית? מה כדאי לעשות? להפחית לחצי כוס? לשים כמה כפות?
תודה.

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן