עוגה בקלי קלות, לא יותר מ-10 דקות הכנה. טעימה, נימוחה, והכי כיף לאכול אותה ישר כשהיא יוצאת מהתנור.
מצרכים יבשים
¾1 כוסות קמח
1 כפית גדושה של אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
¾ כוס סוכר
1 כפית קינמון
מצרכים רטובים
½ קופסא ממרח תמרים, כ-225 גרם
2 קופסאות של רסק תפוחים (113 גרם כל אחת)
⅓ כוס שמן
1 כוס מים רותחים
שניה לפני שמתחילים
במקום קמח, אבקת אפייה וסודה לשתיה אפשר להשתמשך מראש בקמח תופח באותה הכמות של הקמח הרגיל, ובסוף כשהבלילה מוכנה להוסיף כף חומץ לערבב מעט וישר לתנור.
כדאי להשתמש בתבנית אנגלישקייק גדולה, כזו שקונים בחנויות מתמחות. אם משתמשים בתבנית חד פעמית, יש מצב שהכמות תספיק ל-2 תבניות כאלו.
אופן ההכנה
מחממים תנור ל 180 מעלות.
מערבבים את החומרים היבשים בקערה אחת, את החומרים הרטובים מערבבים בקערה שניה (גדולה יותר). מוסיפים בהדרגה את החומרים היבשים אל הקערה עם החומרים הרטובים ומערבבים היטב. מעבירים את הבלילה לתבנית, אפשר תבנית אנגלישקייק (אידיאלי) או תבנית מלבנית בינונית (ואז זמן האפייה יתארך).
אופים בחום 180 במשך כ-45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
לציפוי מבריק אפשר למרוח מעט סילאן.
בתיאבון!
15 תגובות
עוגת דבש טיבעונית. כמה זה חצי חבילה ממרך תמרים. במישקל.
225 גרם. אוסיף למתכון 🙂
אפשר להחליף ממרח תמרים בסילאן? אין את זה בארה"ב
אוי, בעסה. חפשי Date spread / Date paste…
אם את לא מוצאת ממליצה לך לחפש עוגה אחרת… הממרח הוא די מה שעושה את העוגה.
בכל מקרה, תמיד אפשר לנסות, כן? ואם את מנסה עם סילאן, אז תחזרי לעדכן 🙂
אפשר לוותר על הסוכר?
מממ… אפשר להוריד לחצי כוס, אבל לוותר לגמרי – לא הייתי ממליצה. מצד שני גם – לא ניסיתי אז אני לא יודעת להגיד איזה טעם ייצא לה בלי סוכר.
וווואווו תשמעי המתכון הזה גובל בגאונות! עוגה של שניה ורבע הכנה והיא כל כך טעימה!!!! הכנתי מקמח כוסמין כי לא היה לי קמח לבן אז גם השתדרגה מבחינה בריאותית, גם בכמות הסוכר קיצצתי. תודה רבה רבה רבה!!!!!!
איזה כיף לשמוע את זה! עשית לי את החג! שמחה מאוד שניהנת ממנה 🙂 שנה טובה ומתוקה!
עכשיו בתנור 🙂
רעות, עוגה מושלמת. באמת. האחיין טוחן ההכל-ג'אנק שלי העדיף אותה על כדורי שוקולד ואמר שהיא טעימה יותר וזה הישג גדול.
שינויים קטנים שעשיתי: בכוס מים החמים הושרה תיון ארל גריי שנתן טעם מעולה, כמו כן הוספתי מעט ציפורן ומוסקט והיא הפכה לעוגת תבלינים ריחנית. עכשיו מכינה סיבוב נוסף עם קמח מלא. נראה איך יצא.
איזה כיף לשמוע! במיוחד שילדים אהבו, והשדרוג נשמע מעולה!
באתי להכין ולהפתעתי גיליתי שנגמר הרסק תפוחים..? ואין לי גם תפוחים בבית..
אםשרי אולי להחליף את התפוחים במחית בטטה..?
אפשר להחליף את הסוכר בסוכר קוקוס? ואת הקמח לקמח שיבולת שועל או כוסמין?
היי. לא ניסיתי, אבל נראה לי שכן. הייתי מחליפה בקמח כוסמין ולא בקמח שיבולת שועל, פשוט כי אין לי נסיון איתו
היי רציתי לשאול אם הממרח תמרים ממש מורגש? 🙂