טוב, אז הכנתי עוגת ג׳לי תותים – חתיכת נוסטלגיה, נכון? אם בא לכם להרשים או להתרפק על העבר – זו העוגה בשבילכם 🙂 היא רק נראית מסובכת להכנה אבל היא פשוטה וטעימה!
את המתכון לעוגה הבחושה לקחתי מ״עוגת הפירות״ של אורי שביט (ועשיתי בה שינויים ממש קלים). למעשה זה מתכון שראיתי וטעמתי בלייב באחת הסדנאות של אורי ושל הקונדיטורית טל האוזן. בסדנה לומדים על אפייה טבעונית, ועל כל מיני טריקים וטיפים שעוזרים במטבח. הסדנא מאוד מוצלחת ומעשירה כך שאם יזדמן לכם – לכו – אל תוותרו!
כמה הערות טיפים לפני ההכנה – לא לדלג!
בסיס העוגה (העוגה הבחושה) יצא גבוה ואילו שכבת הג׳לי תותים יצאה דקה. מי שרוצה שכבות שוות של בסיס וג׳לי – שיאפה את העוגה בתבנית עם קוטר של 26 ס״מ ויש לשים 2 חבילות של ג׳לי תות מלמעלה. אפשר לראות בהמשך איך העוגה נראית מבפנים – ותחליטו בעצמכם איך אתם רוצים אותה.
זהו, ניגש לעבודה ולעוד כמה הבהרות:
1. המתכון עושה שימוש בטופו משי. אין חשיבות לרמת המוצקות שלו. טיפ: איך לפתוח את האריזה של שטופו המשי? אני פשוט חותכת עם סכין משוננת באמצע האריזה. מהיר וקל.
2. אני אפיתי בתבנית קפיצית עגולה בקוטר של 24 ס״מ.
3. אם אין לכם תבנית קפיצית עגולה, אפשר להכין בתבנית אינגליש קייק גדולה או 2 קטנות. רק שימו לב לא למלא יותר מידי את התבנית כדי שיהיה מקום לג׳לי ולתותים.
4. לא לשמן את התבנית. שימון התבנית גורם לזה שהעוגה לא עולה בצדדים ומתרוממת רק במרכז.
5. איך שהעוגה יוצאת מהתנור קחו סכין והפרידו בעדינות את העוגה מדפנות התבנית ותנו לה להתקרר.
מצרכים
לבסיס
½ קופסא טופו משי
¼ כוס מים
⅓ כוס חלב סויה
½2 כפיות שמן קוקוס (נוזלי)
¼1 כוסות סוכר קנים
4 כפות רסק תפוח עץ לא ממותק (בערך 100 גרם)
½1 כוסות קמח
½ כפית סודה לשתיה
¼ כפית אבקת אפייה
לג׳לי תותים
1 חבילת ג׳לי תות
1 חבילת תותים (כ-15 תותים בינונים גדולים)
אופן ההכנה
בקערה או כלי גבוה טוחנים בבלנדר את טופו המשי, המים וחלב הסויה עד למרקם אחיד. עיניין של 30 שניות- דקה.
בקערה אחרת מערבבים: סוכר, שמן קוקוס ורסק תפוחים. בקערה נוספת מערבבים את הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה.
את תערובת הטופו מוסיפים אל הסוכר והשמן ומערבבים עד שהתערובות מתאחדות.
את תערובת הקמח מוסיפים לתערובת הנוזלית בהדרגה, רק עד כדי הטמעה של הקמח. להיזהר מערבוב יתר (ערבוב יתר עלול להוביל לעוגה כבדה ופחות אוורירית).
את הבלילה שנוצרה מעבירים לתבנית (הלא משומנת) ואופים בתנור (שחומם מראש) בחום של 180 מעלות, על תכנית רגילה (חום עליון וחום תחתון – לא טורבו) למשך כ-30 עד 40 דקות. או עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה.
איך שהעוגה יוצאת מהתנור לוקחים סכין ומפרידים את העוגה מדפנות התבנית ומניחים לה להתקרר.
אחרי כ-20 דקות מכינים את שכבת הג׳לי:
פורסים את התותים לפרוסות בעובי של כחצי ס״מ או כל עובי שבא לכם, אפשר גם לחתוך אותם לחצי. מניחים אותם עם העוגה.
בקערה מכינים את הג׳לי ע״פ הוראות ההכנה שעל האריזה (מערבבים 2 כוסות מים רותחים ואת תכולת השקית) את הנוזל שנוצר שופכים על התותים. מעבירים את העוגה בזהירות למקרר לכמה שעות, עד שהג׳לי מתייצב.
מוציאים ומגישים!
בתיאבון!!
2 תגובות
ג'לי עשוי מעצמות דגים, נכון?
לא, ג׳לטין עשוי מעצמות דגים. יש ג׳לי שהוא טבעוני כמו הג׳לי של אסם.