את המתכון הזה (במקור של גלעד איילון) מצאתי ב-ynet בשנה שעברה. מכיוון שלא היו לי את כל המצרכים בבית, וגם אני התבאסתי מזה שצריך לרוקן את הארנק לקראת שבועות בקניית מליון חבילות של גבינות טופוטי כדי להכין עוגת גבינה אחת, ערכתי במתכון שינויים קטנים. הסתפקתי בחבילה אחת של טופוטי, ותשמעו, העוגה יצאה נהדרת! במקום לשמור במקרר יש לשמור אותה במקפיא. אפילו אין צורך להוציא אותה להפשרה לפני האכילה. היא מתרככת בקלות והכי כיף ככה. הכנתם? ספרו איך יצא 🙂 בתיאבון וחג שמח!
מצרכים
לבצק
280 גרם קמח תופח
1/2 כוס שמן קוקוס
1/4 כוס שמן קנולה
3 שקיות סוכר וניל
גרידת קליפת לימון, מחצי לימון
לגבינה
2 מיכלי קצפת צמחית
1 חבילת אינסטנט פודינג בטעם וניל (80 גרם)
1 חבילת גבינת טופוטי בסגנון שמנת (340 גרם)
2/3 כוס סוכר קנים (גם סוכר רגיל זה בסדר)
גרידת קליפת לימון, מחצי לימון
אופן ההכנה
מכינים את הבצק
מערבבים את כל החומרים בקערה עד שנוצר כדור בצק.
משטחים 3/4 מכמות הבצק שנותר על תבנית קפיצית עגולה (קוטר 26 ס״מ) משומנת מעט, את הרבע הנותר משטחים על תבנית (משומנת מעט) קטנה אחרת. מכניסים לתנור* עד שהבצק משחים. מוצאים ומצננים.
*אני אפיתי בטוסטר-אובן, כ-10 דקות. (בניסיון הראשון השארתי את הבצק יותר מידי – ונשרף) אם יש תנור, אפשר לאפות כ- 20 דקות. תמיד כדאי להציץ מידי פעם לבדוק אם הבצק משחים.
מכינים את הגבינה
מקציפים בקערה את הקצפת הצמחית יחד עם גרידת הלימון והפודינג, עד לקבלת קצפת יציבה.
בקערה נוספת, מערבבים את גבינת הטופוטי יחד עם הסוכר.
לאט, ובתנועות קיפול גדולות מערבבים את תערובת הגינה אל קערת הקצפת.
הרכבת העוגה
יוצקים את הקרם שנוצר על הבצק האפוי שבתבנית העגולה.
מפוררים את הבצק שנותר בתבנית הקטנה לפירורים ומפזרים מעל העוגה.
מכסים את התבנית בניילון ניצמד ומכניסים להקפאה , לחמש שעות לפחות.
בתיאבון
34 תגובות
הכנתי היום את העוגה ולא הצלחתי להתאפק… כל הזמן שעוררתי מהמילוי ״גבינה״. כיוון שהייתה חסרה לי קצת גבינת טופוטי נאלצתי לאלתר והכנסתי יוגורט סויה וקוצי חבילת טופו ויצא אלוהי. תודה על המתכון הנהדר
tאיך מקפלים את גבינת הטופוטי לקצפת ? הגבינה הזאת דיי מוצקה ולא ניתנת לקיפול בכלל.
השתמשת בגבינה בסגנון שמנת? היא אמורה להיות רכה יותר. אם השתמשת בגבינה בסגנון גבינה, פשוט תערבבי אותה חזק עם הסוכר, בסוף התערובת מתרככת, ואפשר לקפל אותה לקצפת. ספרי איך יצא.:)
לא ציפיתי לעוגה טבעונית כל כך טעימה 😍😍😍 תודה רבה
היכן ניתן להשיג את גבינת הטופוטי? אני מאיזור כרמיאל….תודה
בשופרסל
אם אין לי שמן קוקוס, שמן מסוג אחר יעשה את העבודה? מי קוקוס אולי..? תודה!
האם אפשר להחליף את הסוכר באגבה?
לא ניסיתי, אבל אם הייתי רוצה להחליף הייתי מחליפה רק שליש כוס. זאת אומרת שליש כוס אגבה ועוד שליש כוס סוכר. ולבדוק אם זה מספיק מתוק לטעמך.
האם יש תחליף לשמן הקוקוס במתכון?
כן. אפשר להחליף בכ-70 גרם מחמאה. אולי קצת יותר… המטרה שלה היא לייצב ולהדביק את התחתית.
הי, האם חייב להשתמש בגבינה הזו או שאפשר להכין גבינה ביתית? אין לנו פה גבינה כזו בסופר
במתכון הזה הגבינה הזו הכרחית. שווה לחפש מתכון אחר שלא עושה שימוש בגבינת טופוטי.
לדעתי כדאי לחכות שהבצק יתקרר לפני ששופכים עליו את הגבינה. שפכתי כשהתבנית עוד היתה חמה ומיד כל מרקם הגבינה/קצפת הפך לנוזלי. נראה איך זה יראה מחר כשאוציא מההקפאה.
אותה טעות שלי… אשמח לשמוע איך יצא כשהוצאת מהקפאה..
שלום (: מתכננת להכין את העוגה הערב, ולהגיש מחר בצהריים.
האם להקפיא 5 שעות ולאחר מכן להעביר למקרר? או להשאיר במקפיא ולהוציא לפני ההגשה?
היי. סליחה על האיחור בתשובה. עדיף להוציא כמה דקות לפני ההגשה. היא מתרככת בקלות. ולשמור אותה כל הזמן במקפיא. 🙂 שיהיה בתיאבון!
שלום
יש אפשרות לשים טופו טחון עם קצת מים או משהו כזה, במקום הטופוטי?
וגם, אפשר להחליף את הקצפת הצמחית בקצפת קוקוס או במרנג חומוס?
תודה
או במקום טופו טחון אפשר אולי להחליף את הטופוטי בגבינת טופו ביתי כמו בקישור (בלי להוסיף תבלינים מלוחים)?
https://www.google.co.il/amp/s/pinkhadas.wordpress.com/2013/10/21/vegan-tofu-cream-cheese-with-garlicand-dill/amp/
לשתי השאלות שלך.. לא ניסיתי כך שאין לי מושג אם זה יעבודץ לדעתי החלפה לא ממש תצליח כאן כי העוגה צריכה לצאת יציבה ומוצקה, אני חוששת שאם תחליפי בטופו או במרנג היא לא תצא מספיק יציבה ותקרוס. אז אני לא ממליצה לעשות את ההחלפות.
תודה רבה.
אבל קצפת קוקוס אפשר למילוי?
תודה רבה! 🙂
המתכון נראה מעולה! שאלה- בכמה מעלות אפית את זה בטוסטר אובן? לא מצויין המתכון…
תודה!
אם אני זוכרת טוב, ב-180 מעלות. כמו בתנור רגיל. רק שהאפקט של טוסטר אובן הוא קצת אחר – אז להשגיח 🙂
וואו!!!! אף אחד לא האמין שהעוגה הזו טבעונית!!!! עשיתי בדיוק לפי המתכון ויצא אלוהי. אמאלה.
מיכל! מעולה! ממש כיף לשמוע!!
הי, האם אפשר להשתמש במרכיב אחר במקום קצפת צמחית..? אני ממש לא אוהבת את טעם הלוואי שלה.. (ניסיתי את כל הסוגים). קרם קוקוס יעבוד כאן? (מעל 17 אחוז שומן כמובן)
היי יעל. לא ניסתי במתכון הזה להחליף את השמנת הצמחית – אז אין לי תובנה בעיניין… :/ מוזמנת לחפש מתכונים אחרים של עוגות גבינה, בטח יש כאלו באתר – שעושים שימוש בקרם קוקוס.
אהלן! 2 מיכלי שמנת צמחית = 500 מ"ל סה"כ?
כן 🙂
אפשר להחליף את הקמח התופח בקמח תפוחי אדמה או קורנפלור? בא לי לעשות לערב החג עוגה כשרה…
קודם כל תודה, העוגה יצאה טעימה אש
גם ללא טבעוניים 🙂
הבצק לא יצא לי כדור בצק אלא הרבה יותר נוזלי, הוספתי לו קצת קמח ועדיין לא עזר. ככה שגם הבסיס לא נהיה ממש, וגם למעלה במקום פירורים יצאו לי טיפות בצקיות. זה לא היה רע בסך הכל, הטיפות בצק היו טעימות אבל אולי טעיתי בכמויות? 280 גר' קמח זה 2 כוסות נכון?
כנל!!! למה זה יצא ככה??
אפשר להשתמש למעלה בפתי בר?