עוגת גבינה טבעונית אפויה בטעם של פעם

מצרכים

לבסיס העוגה:
כוס וחצי עוגיות לוטוס טחונות דק
רבע כוס סירופ מייפל
80 גרם שמן קוקוס

לעוגה:
אריזת טופו משי
יוגורט סויה בטעם וניל
שמנת צמחית על בסיס אורז/שקדים/קוקוס
שלושת רבעי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
כף מיץ לימון טרי
כף גרידת לימון/תפוז
5 כפות קורנפלור
חבילת אינסטנט וניל

לגבינת הסויה (300 גרם):
ליטר חלב סויה – רצוי בטעם וניל
6 כפות חומץ תפוחים
בד לחיתול

אופן ההכנה

לבסיס: לרסק בפודפרוססרור את העוגיות ולהוסיף את שאר המצרכים ולעבד ביד.
לשטח בתבנית עגולה, מתפרקת.

הכנת הגבינה
מרתיחים את חלב הסויה בסיר, עד לרתיחה עדינה. להוריד החום ולהוסיף (לא בבת אחת) את כפות חומץ תפוחים, ולערבב קלות עד שנוצרים גושי גבינה גדולים. להכין בד חיתול לסינון בתוך מסננת מעל קערה, לשפוך לתוכו את תכולת הסיר לסינון ומיד להעביר לקערה להכנת העוגה.

להכין את המילוי: בקערה גדולה לשים את המצרכים (פרט לקורנפלור), ואת גבינת הסויה. עם מערבל ידני להתחיל בעדינות לערבל את המצרכים. בצלוחית קטנה להמיס את הקורנפלור עם מעט חלב צמחי ולהוסיף לקערה הגדולה ולהמשיך לערבל מספר דקות.
לצקת על הבסיס ולהכניס לתנור מחומם מראש ל-170 מעלות.
לאפות עד שמזהיב, בערך שעה.
להוציא מהתנור, לתת להתקרר ולהכניס למקרר להתייצבות נוספת.

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

21 תגובות

shakedsim20@gmail.com 04/11/2014 - 09:34

איזה שמנת ?? מתוקה או לבישול?

הגיבי
עדי 05/11/2014 - 09:22

שמנת צמחית למתוקים ,לחילופין ניתן גם להשתמש בקרם קוקוס עשיר בכמות של 200מל

הגיבי
שמרית גרנות 17/08/2017 - 12:29

את מתכוונת לשמנות הצמחיות של אלפרו 250 מ"ל?

הגיבי
יובל 29/12/2014 - 17:00

האם אפשר להשתמש בטופו רגיל במקום טופו משי?

הגיבי
ענת 08/05/2015 - 15:14

אני לא מצליחה למצוא בחנויות טופו משי, אלא רק רגיל. האם יש אפשרות להשתמש בו במקום?
ואולי להוסיף קצת מים? הרי טופו משי זה טופו שהשאירו אותו פחות זמן בבד חיתול, נכון?

הגיבי
הגר 17/10/2015 - 16:36

בטוחה? כתוב על זה silken tofu ו האריזה בצבע תכלת

הגיבי
בר 24/10/2015 - 19:45

אני בטעות קניתי טופו קשה ופשוט הכנסתי את התערובת למעבד (לפני הוספת הגבינה, תערובתהפודינג והקורנפלור) ויצא ממש מוצלח. ממליצה במקום סוכר להשתמש באגבה

הגיבי
אורנה 06/03/2016 - 16:38

מוכרחה לנסות. נמאס לצרוך גבינות מהחי. במקום לגבן את ליטר חלב הסויה, אנסה להחליף בעוד קוביה טופו, שזה פחות או יותר אותו משקל, כ – 330 גרם. אעזר במעבד מזון לרסק את הטופו.

הגיבי
תיאבון בריא 06/03/2016 - 18:16

רעיון טוב, ותוסיפי סוכר (אולי אפילו גם סוכר וניל) כי הגבינה שבמתכון היא מתוקה.
עוד רעיון, להוסיף לטופו מעדן וניל… לא ניסיתי בעצמי אבל זה רעיון שעלה לי ואולי ישתל טוב.

הגיבי
גל 10/04/2016 - 12:26

אהלן עדי
איזה יופי נראה נפלא
תודה על המתכון
חיים בחו'ל כך שכל עיניין ה'חבילת' לא ממש לוקח ?
כמה גר טופו משי?
כמה גרם אינסטנט וניל?
אשמח להתאים ל'חבילת' של כאן

הגיבי
תיאבון בריא 10/04/2016 - 12:36

הי גל. חבילת טופו משי שיש בארץ משקלה 350 גרם. וחבילת אינסטנט פודינג וניל היא 80 גרם. מקווה שעזרתי בהתאמה 🙂 רעות.

הגיבי
נטלי 21/05/2016 - 19:24

היי
שתי שאלות
יש אפשרות לאפות את העוגה בטוסטר אובן ? אם כן איזו טמפרטורה רצויה ?
איזו קוטר תבנית ?

הגיבי
אורית 06/06/2016 - 05:54

הי, לא הבנתי מתי משתמשים ב"גבינה", מוסיפים למילוי?
את המים מהכנת הגבינה זורקים ?
תודה,

הגיבי
תיאבון בריא 06/06/2016 - 10:35

את מי הגבינה מסננים דרך בד דק כמו בד חיתול, אל-בד, או גזה. כשמכינים את המילוי, שמים בקערה גדולה את המצרכים (פרט לקורנפלור), וגם את את גבינת הסויה המוכנה.

הגיבי
אביטל גרשון 11/06/2016 - 05:02

לאיזה גודל תבנית העוגה מתאימה?

הגיבי
עידית 11/06/2016 - 16:40

עשיתי את העוגה עם הגבינה של טופוטי ועם שמנת צמחית של תנובה.
אחרי שעה העוגה היתה עדיין רכה מאוד. השארתי עוד קצת והעוגה צנחה. הוצאתי אותה אחרי שעה ועשרים והיא עדיין לא התייצבה. לא יודעת מה עשיתי לא טוב.

הגיבי
אורליה 12/07/2016 - 17:48

באיזה טופו משי מדובר? האדום, כחול או סגול?

הגיבי
תיאבון בריא 13/07/2016 - 10:18

זה לא ממש משנה, כולם מתאימים להכנת העוגה. ההבדלים ביניהם בקושי מורגשים. העיקר שיהיה טופו משי (ולא רך).

הגיבי
tps 03/12/2016 - 22:49

עכשיו התבלבתי 🙂 טופו משי וטופו רך זה לא אותו דבר?

הגיבי
תיאבון בריא 04/12/2016 - 16:14

טופו משי וטופו רך הם שני מוצרים שונים. טופו משי מגי באריזות קרטון ולא נמצא במקררים (בד״כ). האריזות מגיעות בשלושה צבעים (כחול, אדום וסגול) וכתוב עליו Silken. כל חבילה היא ברמת רכות אחרת – אבל עדיין כולם הם טופו משי. טופו משי הוא ממש ממש רך ועדין (אפילו אם כתוב עליו firm).
טופו רק הוא גוש טופו שנמצא במקררים (כמו הטופו של משק צוריאל, ליב, שיזן וכד׳). הוא ממש קשה ולא מת :)פורר בקלות. לטופו הזה יש סוג נוסף שהוא גם קצת רך יותר, אך לא רך כמו טופו המשי. טופו רך כזה אני מוצאת במקררים של מזרח ומערב או עדן טבע מרקט באריזות של 1.2 קילו. לעיתים כתוב על האריזה שלו ״טופו רך״.
מקווה שעזרתי 🙂

הגיבי
בילי 27/02/2020 - 23:49

שואלת משהו שכבר נשאל בעבר, אך מעולם לא התקבלה תשובה. מה קוטר התבנית? תודה מראש

הגיבי

השאירי תגובה