הערה: השתמשתי בתבנית נשלפת (כזו שניתן להפריד בין הקירות לבסיס כמו שרואים בתמונה). לפני ההכנה גזרתי עם מספריים נייר אפייה לגודל של התבנית כדי שהעוגה לא תידבק.
מצרכים
לתחתית:
שרוול פתי בר קלאסי
150 גרם מחמאה או כל מרגרינה אחרת
שיערות חלבה (אופציונלי)
לגבינה:
2 חבילות גבינת טופוטי בטעם שמנת
2 שמנת מתוקה צמחית של השף הלבן
חצי כוס סוכר
אינסטנט פודינג בטעם וניל
לציפוי:
צנצנת ממרח לוטוס
2 עוגיות לוטוס לקישוט
אבקת סוכר לקישוט
הוראות הכנה
קודם כל לנשום עמוק, זו עוגה פשוטה מאוד:)
בקערה מרסקים את הפתי בר עד לפירורים דקים. מי שבחר להוסיף את החלבה אז לפורר אותה היטב עם הידיים.
בסיר קטן נמיס 150 גרם מחמאה (שלושה רבעים לפי הסימון על האריזה)
נערבב הכל ביחד עד שהתערובת יוצאת קצת דביקה.
נעביר לתבנית שרופדה לפני כן בנייר האפייה ונשטח עם היידים עד ליצירת שכבה ישרה, אחידה ולא מתפוררת. נניח בצד להתקררות.
לקערה נשפוך את 2 הטופוטי שמנת. בהדרגה נוסיף סוכר ונערבב טוב עד שמרגישים שאין גושי סוכר בפנים. ולמקרר. (זה לא משנה לכמה זמן)
למיקסר נשפוך את 2 השמנת המתוקה, בהדרגה נוסיף את האינסטנט פודינג וניל כדי למנוע גושים. נקציף בהדרגה עד שהקצפת מתייצבת והופכת למושלמת ולכזו שבא לנו לצלול לתוכה 😉
נוציא את תערובת הגבינה מהמקרר, כל פעם נוסיף קצת מהקצפת לתוך תערובת הגבינה עד ליצירת הטעם שרוצים (אני השתמשתי בערך ב3 רבעים מהקצפת שהכנתי כי יצאה תערובת ענקית!)
אחרי שאיחדנו טוב טוב וקיבלנו מרקם מושלם של התערובת, נשפוך מעל תחתית הביסקוויטים שהכנו לפני עד לקבלת שכבה ישרה.
מכניסים למקפיא לחצי שעה.
בינתיים:
שותים כוס קפה עם חלב סויה ונחים:)
אחרי חצי שעה:
בסיר קטן ועל האש הכי קטנה נמיס צנצנת ממרח לוטוס (האדום, לא הצהוב) עד שיהפוך לנוזלי. חשוב מאוד לא להשאיר יותר מדי זמן כי הוא נשרף במהירות. אפשר לערבב עם כף עץ לזירוז התהליך.
נוציא את העוגה מהמקפיא, בעדינות עם כף נשפוך את הלוטוס מעל העוגה עד ליצירת שכבה חלקה, ישרה ומושלמת!
מכניסים *למקרר* ל10 דק'- רבע שעה.
אחרי רבע שעה, מוציאים מהמקרר, מוודאים בזהירות עם האצבע בשולי העוגה שהלוטוס התקשה כמו שצריך, ומתחילים במלאכת הקישוט:
2 עוגיות לוטוס באמצע,
מפזרים אבקת סוכר בשולי העוגה (לא יותר מדי כי היא מתוקה ברמות גם ככה) מכסים את העוגה.
מחזירים למקרר לשעתיים בערך עד שתתייצב. (אני שמתי קצת יותר משעתיים כי אני לא אוהבת את העוגות שלי רכות מדי).
בהגשה-
מורידים את המכסה, מצלמים לפני, מוציאים את קירות התבנית, מצלמים מכל זווית אפשרית, שולחים לי תמונה שאני אראה איך יצא, מחביאים את המשקל בארון וזוללים עם כפית
בתיאבון!
[printfriendly]
3 תגובות
תודה רבה על המתכון!
שאלה – שמנת מתוקה הכוונה למיכל של 250 או 500 גרם?
בנוסף אשמח לדעת אם יש עדכונים למתכון מאז הוא פורסם 🙂
מה גודל התבנית שהשתמשת?…וכמה זה צנצנת לוטוס שהשתמשת, קופסא שלמה?
היי במה אפשר להחליף את הגבינת טופוטוי??