עוגת גבינה אפויה מהירה להכנה (טבעונית)

עוגת גבינה טבעונית אפויה

הרבה אנשים חושבים שעוגת גבינה חייבת להיות עשוייה מגבינה. ובכן, אם יש משהו שלמדתי בארבע שנים האחרונות זה שלכל מאכל יש חלופה טבעונית טעימה וראויה – גם לעוגת גבינה. למרות שאין בה גבינה אמיתית, עוגת הגבינה הטבעונית לא פחות טעימה מעוגת הגבינה המקורית ולפעמים אפילו עולה עליה.
אפשר למצוא אינספור מתכונים לעוגות גבינה טבעוניות, ומה שמשותף (כמעט) לכולן הוא שההכנה שלהן היא יקרה (אגוזים) ולוקחת זמן (להשרות את האגוזים במים ולחכות כמה שעות טובות לשים את העוגה במקפיא לילה וכו׳).
כדי לחסוך בעלויות ובזמנים חיפשתי מתכון קל ופשוט להכנה של עוגת גבינה טבעונית ואפויה ומצאתי! אני שמחה לשתף את המתכון הזה שהוא טעים בטירוף, שלבי ההכנה כל כך טעימים שכמעט לא היה לי ממה להכין את העוגה 🙂

מצרכים ל-4 מנות

4 ריבועי בצק עלים
1 חבילת טופוטי בסגנון גבינה, 225 גרם
½ כוס אבקת סוכר
2 כפות קמח
1 כפית תמצית וניל
1 כפית מיץ לימון

רוטב אוכמניות – אופציונלי ומוסיף:

½ כוס של אוכמניות, פטל או פירות יער, מופשרים או טריים
2 כפות מים
2 כפות גדושות סוכר

שנייה לפני שמתחילים

אני השתמשתי במתכון הזה בתבניות פאי אישיות שרכשתי באלי-אקספרסס. העוגה יוצאת גדולה מספיק אפילו כדי ששני אנשים יחלקו אותה.

אופן ההכנה

מפשירים את ריבועי בצק העלים ע״פ הוראות היצרן. משמנים תבניות אישיות בשמן (למרוח בנדיבות כך שהעוגות ייצאו בקלות המתבנית). בעזרת היידים מותחים כל ריבוע מעט ובעדינות כך שהוא יתאים לגודל של התבנית האישית. מרפדים את התבנית המשומנת בריבוע הבצק. בעזרת גב סכין עוברים על שולי התבנית וחותכים את הבצק המיותר.
בקערה בינונית, בעזרת כף מערבבים בתנועת קיפול את הגבינה, חצי מכמות הסוכר וחצי מכמות הקמח. עושים זאת לאט עד שהסוכר וקמח נטמעים בגבינה ואין גושים. מוסיפים את שאר הסוכר והקמח וחוזרים על התהליך. מוסיפים את תמצית הוניל ואת מיץ הלימון ומערבבים. למרות שהוספת הנוזלים מקלה על הערבוב, הוסיפו אותם רק אחרי הקמח והסוכר. טועמים את תערובת הגבינה ואם זה לא מספיק מתוק אפשר להוסיף עוד קצת סוכר.

מרכיבים את המנה

ממלאים כל תבנית פאי במלית הגבינה ואופים את העוגות בחום בינוני של 180 מעלות למשך כ-20 דקות עד ששולי העוגה מזהיבים ומשחימים מעט. מוצאים את העוגות ונותנים להן להתקרר לפני שמוצאים אותן מתבנית האפיה.

בנתיים אפשר להכין את סירופ האוכמניות

מביאים לרתיחה את המים והסוכר עד שהסוכר נמס, מוסיפים את האוכמניות מערבבים עוד דקה או שתיים. מורידים מהאש ומצננים לגמרי.
שמים מעט מרוטב האוכמניות על כל עוגה ומגישים.
בתיאבון!

עוגת גבינה טבעונית1

עוגת גבינה טבעונית2

עוגת גבינה טבעונית3

עוגת גבינה טבעונית4

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

4 תגובות

לירז 07/06/2016 - 18:11

נראה מעולה, מה הכמויות אם רוצים להכין בתבנית פאי רגילה?

הגיבי
תיאבון בריא 07/06/2016 - 19:53

לגבי הבצק, פשוט לקנות חבילה גדולה יותר (אני קניתי ריבועי בצק עלים למתכון הזה). למלית, אני לא בטוחה, בטוח להכפיל כמויות, אם לא לשלש… ז
אם את מנסה, ספרי איך יצא 🙂

הגיבי
כרמל 07/06/2016 - 20:08

היי אני חיה בחול ואין פה "חבילת טופוטי בסיגנון גבינה" (**סליחה על הבורות אני לא יודעת מה זה..)
למה אפשר להחליף או מה זה ואז אני אבין.. חח תודה:)

הגיבי
תיאבון בריא 08/06/2016 - 11:09

היי 🙂 הכוונה לגבינת שמנת טבעונית, מעין cream cheese. לא חושבת שיש משהו שיכול להתאים שיחליף את הגבינה במתכון הזה. אולי אגוזי קשיו בשילוב עם טופו משי אבל לא ניסיתי ואיני יודעת כמויות, לכן עדיף לחפש גבינה דומה.

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן