מתכונים לקינוחים

עוגת בננות ושוקולד צ’יפס – מתכון משופר

עוגת בננות ושוקולד צ’יפס - מתכון משופר

עוד מתכון מעולה לעוגת בננות של שף קלואי קסקרולי (כבר תרגמתי מתכון אחר שלה, לעוגיות חמאת בוטנים). העוגה הזאת ממש קלה ומהירה להכנה, מהירה, והיא יוצאת רכה ונימוחה, והשוקולד צ’יפס ממש נמסים בתוכה. ואני עדיין שומעת לפעמים אנשים אומרים שאין עוגות טבעוניות…

יבשים

2 כוסות קמח
¾ כוס סוכר
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה
1 כפית מלח
1 כפית קינמון טחון
½ כפית אגוז מוסקט טחון – לא חובה

רטובים

3 בננות בשלות מאוד (מרוסקות על צלחת בעזרת החלק האחורי של מזלג)
1 כוס מים או חלב סויה
¼ כוס שמן קנולה
1 כפית תמצית וניל – לא חובה
½ 1 כוסות שוקולד צ’יפס – או כמה שאוהבים
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה גדולה, מערבבים יחד קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה, מלח, קינמון ואגוז מוסקט. בקערה נפרדת, מערבבים יחד את הבננות, מים או חלב סויה, שמן ותמצית וניל. יוצקים את התערובת הרטובה לתערובת היבשה ומערבבים היטב. מקפלים פנימה את השוקולד צ’יפס.
מחלקים את הבלילה באופן שווה לשתי תבניות אינגליש קייק קטנות או אחת גדולה, משומנות מעט ואופים במשך כ-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש. מקררים את העוגה ומקשטים עם אבקת סוכר.

אפשר להכין גם מאפינס טעימים

בתיאבון.

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה