אם אתם חברים בקבוצת פייסבוק שקשורה (אפילו בעקיפין) בבישול טבעוני – בטוח נתקלתם כבר בעשרות בקשות של אנשים למתכון של עוגת אוריאו. איכשהו, עם ההכרה בכך שעוגיות אוריאו טבעוניות, הן הפכו לסוג של כוכב במטבח הטבעוני, והדרך למתכוני עוגות נסללה.
אז הלכתי ובדקתי, וניסיתי וניסיתי, ומצאתי את המתכון המנצח לעוגיות אוריאו. כמו בעוגיה, גם כאן יש סנדוויץ׳ של קרם אוריאו לבן בטעם וניל ובתוכו שבבים של השכבות העליונות של העוגיה, עטוף בפירורי עוגיות בטעם שוקולדי.
מצרכים
3 חבילות של עוגיות אוריאו (סה״כ 48 עוגיות לכל העוגה)
2 מיכלי שמנת צמחית
1 כף שמן קוקוס
3 כפות חלב צמחי או מים
מעט שמן לשימון התבנית – לא שמן קוקוס
אופן ההכנה
מכינים את התחתית:
מפוררים 16 עוגיות אוריאו לפירורים מאוד מאוד קטנים עד ליצירת אבקה.
אני התחלתי לפורר בשקית בעזרת קופסת שימורים ואח״כ העברתי למעבד מזון.
בקערה מערבבים את פירורי העוגיות, כף שמן קוקוס ו-3 כפות החלב עד שמתגבשת עיסה.
את העיסה שנוצרה מרפדים על תבנית קפיצית עגולה משומנת. בנתיים מניחים את התבנית במקפיא.
מכינים את הקרם:
מקציפים את 2 מיכלי השמנת עד לקבלת קצף יציב.
שוברים כ-12 עוגיות (אפשר גם קצת יותר, תלוי בכם) בתוך שקית – לא לשבור יותר מידי.
מעבירים את שברי העוגיות לתוך הקצפת ומקפלים פנימה בעדינות.
מוציאים את העוגה מהמקפיא ומורחים את הקצפת על בסיס העוגה.
מכניסים שוב למקפיא ומכינים את הציפוי.
לציפוי:
מפוררים שוב עד למרקם אבקתי 16 עוגיות ומפזרים מעל הקצפת שבתבנית.
מקפאים את העוגה לכמה שעות טובות.
כדאי להוציא את העוגה 5 דקות לפני ההגשה.
בתיאבון!
11 תגובות
מה גודל התבנית הקפיצית?
אני השתמשתי בתבנית בקוטר של 24 ס"מ.
זו כנראה השאלה הטיפשית ביותר שתתקפי בה – עוגיות שלמות כולל המילוי או הביסקוויט בלבד?
תודה וסליחה על הקיטבג.
סיגל.
🙂
עוגיות שלמות, כולל המילוי.
סליחה אם אני טועה אבל על עוגיות האוריאו כתוב כשר חלבי.
אז לא לגמרי הבנתי איך זה יכול להיות טבעוני…
אם תשימי לבזה לא מכיל אף רכיב חלבי במרכיבים שלו , אמנם פס הייצורהוא חלבי . יש הרבה מוצרים כאלה בסופר אז תמיד שווה לבדוק את הרכיבים 🙂
אם פס הייצור הוא חלבי = אז הוא חלבי לכל דבר
יש עוגיות אוריאו שהם לא אוריאו, טבעוניות וגם טעימות בטירוף ועולות רק 4 שקלים חפשו בסופר.
האם חייבים להשתמש בשמן קוקוס? או שאפשר כל שמן צמחי אחר?
היי. מה שטוב בשמן קוקוס שהוא מתקשה בטמפ' נמוכה ואז זה שומר על הבסיס יציב. לא ניסיתי עם שמן אחר, אבל יש מצב שזה יהיה בסדר.
אני הכנתי עם מרגרינה פרווה
אני גרה בחול ואין פה שמנת צמחית, במה אפשר להחליף אותה?