
אז היה לי קרייבינג לעוגת אגסים. חיפשתי מתכון לעוגת אגסים טבעונית ברשת, אבל כל אלה שמצאתי כללו רכיבים שלא היו בבית. חשבתי לנסות "לטבען" מתכון זה או אחר, אבל בתכלס, אם כבר לעבוד עם מתכון, אני בדרך כלל מעדיפה מתכונים שהם כבר טבעוניים במקום לקחת סיכונים (במיוחד כשהזמנתי אורחים לארוחת ערב). אז בסוף החלטתי לאלתר קצת עם המתכון הבסיסי לעוגה בחושה שחברתי רחלי פרסמה בקבוצת בישול טבעוני בפייסבוק. התוצאה – עוגה עסיסית וטעימה, מעט מתובלת ולא מתוקה מדי. אפשר לנסות גם עם פירות אחרים – תספרו לי איך יצא!
רכיבים: (לתבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ)
3-4 אגסים
3 כוסות קמח (אני השתמשתי בלבן. אפשר להחליף חצי בקמח מלא, אבל המרקם יהיה מעט דחוס יותר.)
1/2 1 כוסות סוכר
2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כוס שמן (אני השתמשתי בקנולה)
2 כוסות מים
זרעים מתרמיל וניל אחד (או 1-2 כפיות תמצית וניל)
כפית קינמון
קמצוץ אגוז מוסקט טחון
כפית גרידת לימון
2 כפות מיץ לימון
3 כפות סוכר + כפית קינמון לזרייה מלמעלה

הכנה:
מחממים תנור ל-190 מעלות. משמנים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ.
קולפים את האגסים ופורסים לפרוסות דקות.
מערבבים את הקמח, הסוכר, אבקת האפייה, הקינמון ואגוז המוסקט בקערה גדולה. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
מוסיפים את המים, הוניל וגרידת הלימון. מערבבים עד שאין גושים.
את השלבים הבאים כדאי לעשות בזריזות האפשרית, כיוון שמיץ הלימון יוצר תגובה עם אבקת האפייה, ועל-מנת להגיע לעוגה אוורירית, היא תצטרך להיכנס לתנור החם כמה שיותר מהר. מוסיפים את מיץ הלימון, בוחשים ושופכים את הבלילה לתבנית המשומנת. מסדרים מעל את פרוסות האגסים בשכבות (זה בסדר אם חלקם ישקעו מעט לתוך הבלילה). בוזקים סוכר וקינמון ומכניסים את העוגה לתנור מייד.
אופים כ-40 דקות, עד שהאגסים מזהיבים וקיסם שננעץ באמצע העוגה יוצא יבש.
כמו שאתם רואים בתמונה, אני הגשתי את העוגה עם קצפת מקרם קוקוס (מתכון פה) ופרוסות תותים טריים.
3 תגובות
עוגה נפלאה
אני חוזרת אליה כל פעם מחדש
קלה להכנה ויצאה מדהים!
הרגע הכנסתי לתנור מעניין יהיה לראות איך יצא הקרם מקרם הקוקוס…אעדכן בהמשך