עוגיות שקדים משלושה מרכיבים

עוגיות שקדים משלושה מרכיבים
תודה לדנה יצחקי על התמונות היפות

טוב, אתם מוכנים? זה המתכון הכי קל בעולם! הוא ממש מהיר, והטעם – מדהים!
את המתכון מצאתי באתר של מליסה, ואני ממליצה לכם לשוטט באתר שלה, יש לה עוד מלא מתכונים טבעוניים וממש פשוטים להכנה. כאן הבאתי את הטוויסט שלי שמתאים במיוחד לט״ו בשבט שמגיע ממש עוד מעט.

מרכיבים לכ-20 עוגיות קטנות

1 כוס חמאת שקדים
1/4 כוס צימוקים
1 כף אגבה

כמה הערות לפני:
1. במקום אגבה אפשר להשתמש במייפל. לדעתי סילאן פחות מתוק ולכן פחות מתאים, אך לא ניסיתי בעצמי.
2. במקום צימוקים אפשר לשים חמוציות או שוקולד צ׳יפס.
3. אגבה היא ממש מתוקה, אז אם אתם מחליפים את הצימוקים בשוקולד, לפני שאתם שמים את האגבה תטעמו אם זה מתוק מספיק לטעמכם, אולי בכלל לא יהיה בה צורך.
4. ממש חשוב לתת לעוגיות להתקרר לגמרי (!) לפני שטועמים או מזיזים אותן מהתבנית לכלי אחר.
5. כן, אני יודעת שצנצנת של חמאת שקדים/קשיו יקרה מאוד לכן שווה לעקוב אחרי המבצעים של הרשתות השונות.

אופן ההכנה

משרים את הצימוקים במים חמים לכ-10 דק׳ ומסננים את המים.
במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים יחד עד שנוצר מעין בצק. זה לוקח קצת פחות מדקה.
מגלגלים בעזרת הידיים כדורים קטנים ומניחים על תבנית אפיה. מועכים את הכדורים מעט, בעזרת האגודל.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180, בין 10-12 דקות. מוציאים ונותנים לעוגיות להתקרר לגמרי (!). זהירות, ממכר!
בתיאבון!

עוגיות שקדים טבעוניות

עוגיות שקדים טבעוניות

cooikes

עוגיות שקדים טבעוניות

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

17 תגובות

ליאור 17/12/2015 - 12:34

היי, חמאת שקדים.. הכוונה לשקדיה?
תודה

הגיבי
תיאבון בריא 17/12/2015 - 13:10

כן, לשים לב שזה יהיה מ-100% שקדים או קשיו

הגיבי
דליה פדידה 17/12/2015 - 18:06

עם חמאת בוטנים יצליח?

הגיבי
תיאבון בריא 17/12/2015 - 18:23

אני לא יודעת, ההגיון אומר שזה יעבוד גם עם חמאת בוטנים. אני ממש סקרנית בעצמי ומקווה להכין ולנסות מתישהוא בקרוב, אבל אם את מנסה לפני, אשמח לדעת איך יצא 🙂

הגיבי
אלה 18/12/2015 - 13:52

יש מצב שלטחון שקדים יעבוד במקום שקדיה?
אם כן, כמה?

הגיבי
תיאבון בריא 18/12/2015 - 15:13

הי אלה, לא חושבת שטחינת שקדים תעבוד למתכון הזה. אולי יצאו עוגיות, אבל אחרות. לא יודעת לגבי כמות.

הגיבי
איריס 19/12/2015 - 10:16

סוכרתית…
מה יכולה להחליף במקום צימוקים ואגבה?
אפשר לשים סטיוויה ואגוזים טחונים או מה אפשר לשים?

הגיבי
תיאבון בריא 19/12/2015 - 10:29

בעיקרון אפשר לשים סטיוויה, לא ניסיתי בעצמי. הבסיס חייב להיות חמאת השקדים. אפשר להוסיף צימוקים, חמוציות, משמשים מיובשים, תמרים, או אננס מיובש חתוך לקוביות קטנות, רק להפחית בכמות הסוכר.

הגיבי
שרית 02/02/2016 - 15:49

לא מבינה. זה בלי קמח??? איך זה לא מתפרק?

הגיבי
תיאבון בריא 02/02/2016 - 15:53

הי שרית 🙂 גם אני הופתעתי, אבל כשטוחנים את ממרח השקדים הוא הופך להיות בצקי ודביק. העוגיות עדינות מאוד ולכן צריך לתת להם להתקרר לחלוטין כדי שלא יתפרקו.

הגיבי
מור 17/02/2016 - 21:59

הי שרית. ממש לא הלך לי עם העוגיות.. שמתי את המרכיבים במעבד מזון וזה נשאר לגמרי נוזלי ולא הפך לבצקי.. למה?

הגיבי
תיאבון בריא 18/02/2016 - 09:08

הי מור, זה כנראה משתנה בין בלנדר לבלנדר… השתמשת בחמאת שקדים שעשויה מ-100% שקדים?

הגיבי
מור 20/02/2016 - 21:09

הי
כתבת במתכון מעבד מזון.. אז לא עשיתי בבלנדר.
וכן, זו חמאת שקדים שעשויה ממאה אחוז שקדים

הגיבי
רות 14/05/2017 - 15:11

הי גם לי יצא דביק לחלוטין וגם אני הכנתי במעבד מזון
הכנתי רק עם ממרח שקדים ושוקולד צ'יפס וזה מספיק מתוק.
יש לי בלנדר מוצלח – האם להשתמש בבלנדר פעם באה?
הצד החיובי – התערובת הייתה טעימה עוד לפני שנכנסה לתנור
אבל ממש לא הצלחתי לכדרר כדורים בשל הדביקות אז פשוט שפכתי על נייר האפייה באופן מרושל

הגיבי
שחר 04/10/2017 - 17:13

היי, אין לי מעבד מזון, רק בלנדר… זה לא יעבוד?
תודה

הגיבי
תיאבון בריא 08/10/2017 - 15:44

לצערי לא

הגיבי
מיכל 03/03/2019 - 11:34

סליחה אבל גם לי יצא לא מוצלח
שמתי עם שוקולד במקום אגבה, הוא נעלם בפנים למרות שהיה נראה המון בעירבוב, כדאי לרשום כמות
וגם יצא רך ומתפרק לגמרי.

הגיבי

השאירי תגובה