את העוגיות האלה אני מכירה בגירסא הלא טבעונית שלהן. אחרי כמה נסיונות לטבען אותן, הגעתי למתכון הזה, שלא מפסיד טיפה מהטעם המקורי.
מצרכים יבשים
¼1 כוסות שיבולת שועל מהירה להכנה
¼1 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
¼ כפית מלח
מצרכים רטובים
¾ כוס סוכר חום
½ כוס שמן קנולה או 3/4 כוס שמן קוקוס
⅓ כוס רסק תפוחים
2 כפיות תמצית וניל
2-4 כפות חלב סויה
1 כוס קוקוס
1 חבילת שוקולד מריר קצוץ או 1 כוס שוקולד צ׳יפס
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את החומרים היבשים, ובקערה אחרת מערבבים היטב את הסוכר עם השמן, את תמצית הוניל, רסק התפוחים וחלב הסויה.
מוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבוב את החומרים היבשים אל קערת החומרים הרטובים ומערבבים היטב. אפשר עם הידיים. מוסיפים את הקוקוס והשוקולד ומערבבים. קורצים עיגולים קטנים ומשטחים אותם על תבנית עם נייר אפייה משומן מעט. ממולץ להכין קערה קטנה עם מים על מנת להרטיב את הידיים במידה והבצק נדבק. לעוגיות קרנצ׳יות יותר אפשר לדקק מאוד את העגיות על התבנית.
מכניסים לתנור שחומם על 180 מעלות לכ-10 ד׳ או עד שהעוגיות משחימות.
מגישים חם ישר מהתנור. או לחמם מעט במיקרוגל לפני ההגשה.
בתיאבון.
31 תגובות
עוגיות מעולות! יצאו ממש טעימות ויותר מוצלחות מעוגיות דומות לא טבעוניות.
אחלה מתכון! העוגיות יצאו יפות ממש כמו בתמונות וטעימות מאוד!
תודה רבה וחג שמח 😀
תודה רבה. כיף לשמוע!
עוגיות מ צ ו י נ ו ת !!!!!
היי אם יש לי רק שיבולת שועל רגילה (ומלאה) יש הבדל משמעותי? והאם אפשר להחליף את הרסק תפוחים במשהו אחר?:)
הי נתי. לא ניסיתי להכין עם שיבולת שועל רגילה. לדעתי כדאי להשתמש בזאת שמהירה להכנה, כי כנראה היא מוכנה מהר יותר משיבולת שועל רגילה. את הרסק תפוחים אפשר להחליף בבננה בשלה. בכל מקרה, אפשר לנסות, לא בטוחה אם ייצא אותו דבר… אבל בכל מקרה, אשמח לשמוע איך יצא 🙂
רעות
תודה רבה!!מתכון נפלא וקל.
אני הכנתי את העוגיות עם כפפות אז הן ממש לא נדבקו,והיו במרקם נהדר.
עוגיות סופר טעימות וסופר קלות להכנה!
האם אפשק לוותר על תמצית וניל?
כן. אפשר.
האם אפשר להחליף את חלב הסויה במים
כן. אפשר.
יצא פשוט מעולה !!!!! עוגיות מדהימות, כמו שוקולד צ'יפס רק יותר טעים ויותר בריא.
עכשיו אני הולכת לעשות אותן בפעם השנייה אבל הייתי חייבת לכתוב כאן ש…
כל הכבוד על המתכון ותודה רבה ! 🙂
שרון!! תודה רבה!! מאוד כיף לשמוע! ובעיקר, תודה שחזרת לדווח 🙂
היי,
מנסה פעם ראשונה.
אין לי רסק תפוחים וגם לא בננה, אם ארסק תפוח בעצמי קטן קטן נראה לך שזה יעשה את העבודה?
מממ… אין חכם כבעל ניסיון 🙂 יש מצב שזה יעבוד, אבל לא יכולה להבטיח. מקס׳ שימי קצת קורנפלור בתערובת הקמחים. כף נניח. ספרי איך יצא
מעדכנת איך יצא:
מצוין!
אבל חשוב להדגיש שנראה לי שלא באמת היה צורך ברסק תפוחים כי השמן קוקוס מאחה את כל העיסה.
תודה על מתכון נהדר!
איזה כיף לשמוע! תודה!
בוקר טוב.
נראה לך שייצא טוב אם אחליף את החלב סויה במיץ תפוזים?
תודה מראש
היי רעות
מתכון מצוין, תודה !
רציתי לנסות עוד מתכוני עוגיות שלך, ויש באתר המון מתכוני עוגיות. האם את יכולה להמליץ על מתכוני עוגיות ספציפיים (רצוי טבעוני או כזה שניתן לטבען) ? תודה מראש
נסי את אלו:
http://teavon.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%97%D7%9E%D7%90%D7%AA-%D7%91%D7%95%D7%98%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%98%D7%91%D7%A2%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA/
מתה על העוגיות המעולות האלו 🙂 יוצאות תמיד נהדר.
תודה! כיף לשמוע 🙂
היי רעות
אפשר להחליף לקמח כוסמין מלא ?
כן. אולי תצטרכי להוסיף עוד קצת נוזלים. אבל לא הרבה! ספרי איך יצא 🙂
עוגיות נהדרות! אפילו שונא הקוקוס אכל מהן וביקש עוד.
תודה!
יהה 🙂 כיף לשמוע!
נגמר לי הקוקוס יש תחליף אחר
אפשר לוותר…
עוגיות מדהימות. נראה לך שיעבוד גם עם קמח כוסמין?
בטח, אין סיבה שלא