עוגיות שיבולת שועל, קוקוס וחתיכות שוקולד

IMG_20140805_145332

את העוגיות האלה אני מכירה בגירסא הלא טבעונית שלהן. אחרי כמה נסיונות לטבען אותן, הגעתי למתכון הזה, שלא מפסיד טיפה מהטעם המקורי.

מצרכים יבשים

¼1 כוסות שיבולת שועל מהירה להכנה
¼1 כוסות קמח
1 כפית סודה לשתיה
¼ כפית מלח

מצרכים רטובים

¾ כוס סוכר חום
½ כוס שמן קנולה או 3/4 כוס שמן קוקוס
⅓ כוס רסק תפוחים
2 כפיות תמצית וניל
2-4 כפות חלב סויה

1 כוס קוקוס
1 חבילת שוקולד מריר קצוץ או 1 כוס שוקולד צ׳יפס

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את החומרים היבשים, ובקערה אחרת מערבבים היטב את הסוכר עם השמן, את תמצית הוניל, רסק התפוחים וחלב הסויה.
מוסיפים בהדרגה, תוך כדי ערבוב את החומרים היבשים אל קערת החומרים הרטובים ומערבבים היטב. אפשר עם הידיים. מוסיפים את הקוקוס והשוקולד ומערבבים. קורצים עיגולים קטנים ומשטחים אותם על תבנית עם נייר אפייה משומן מעט. ממולץ להכין קערה קטנה עם מים על מנת להרטיב את הידיים במידה והבצק נדבק. לעוגיות קרנצ׳יות יותר אפשר לדקק מאוד את העגיות על התבנית.
מכניסים לתנור שחומם על 180 מעלות לכ-10 ד׳ או עד שהעוגיות משחימות.
מגישים חם ישר מהתנור. או לחמם מעט במיקרוגל לפני ההגשה.

בתיאבון.

IMG_20131212_075625

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

29 תגובות

שירה 25/05/2014 - 00:50

עוגיות מעולות! יצאו ממש טעימות ויותר מוצלחות מעוגיות דומות לא טבעוניות.

הגיבי
מעין 04/06/2014 - 13:40

אחלה מתכון! העוגיות יצאו יפות ממש כמו בתמונות וטעימות מאוד!
תודה רבה וחג שמח 😀

הגיבי
תיאבון בריא 14/06/2014 - 21:56

תודה רבה. כיף לשמוע!

הגיבי
ענבל 08/08/2014 - 16:33

עוגיות מ צ ו י נ ו ת !!!!!

הגיבי
נתי 14/11/2014 - 18:27

היי אם יש לי רק שיבולת שועל רגילה (ומלאה) יש הבדל משמעותי? והאם אפשר להחליף את הרסק תפוחים במשהו אחר?:)

הגיבי
תיאבון בריא 16/11/2014 - 09:16

הי נתי. לא ניסיתי להכין עם שיבולת שועל רגילה. לדעתי כדאי להשתמש בזאת שמהירה להכנה, כי כנראה היא מוכנה מהר יותר משיבולת שועל רגילה. את הרסק תפוחים אפשר להחליף בבננה בשלה. בכל מקרה, אפשר לנסות, לא בטוחה אם ייצא אותו דבר… אבל בכל מקרה, אשמח לשמוע איך יצא 🙂

רעות

הגיבי
טוביה 19/02/2015 - 22:35

תודה רבה!!מתכון נפלא וקל.
אני הכנתי את העוגיות עם כפפות אז הן ממש לא נדבקו,והיו במרקם נהדר.

הגיבי
annhaberman123@gmail.com 06/02/2016 - 15:13

עוגיות סופר טעימות וסופר קלות להכנה!

הגיבי
שלהבת 10/11/2016 - 14:13

האם אפשק לוותר על תמצית וניל?

הגיבי
תיאבון בריא 10/11/2016 - 14:48

כן. אפשר.

הגיבי
יורם 14/12/2016 - 14:41

האם אפשר להחליף את חלב הסויה במים

הגיבי
תיאבון בריא 14/12/2016 - 15:04

כן. אפשר.

הגיבי
שרון 20/01/2017 - 16:09

יצא פשוט מעולה !!!!! עוגיות מדהימות, כמו שוקולד צ'יפס רק יותר טעים ויותר בריא.
עכשיו אני הולכת לעשות אותן בפעם השנייה אבל הייתי חייבת לכתוב כאן ש…
כל הכבוד על המתכון ותודה רבה ! 🙂

הגיבי
תיאבון בריא 23/01/2017 - 18:20

שרון!! תודה רבה!! מאוד כיף לשמוע! ובעיקר, תודה שחזרת לדווח 🙂

הגיבי
ש 31/07/2017 - 07:33

היי,
מנסה פעם ראשונה.
אין לי רסק תפוחים וגם לא בננה, אם ארסק תפוח בעצמי קטן קטן נראה לך שזה יעשה את העבודה?

הגיבי
תיאבון בריא 31/07/2017 - 16:57

מממ… אין חכם כבעל ניסיון 🙂 יש מצב שזה יעבוד, אבל לא יכולה להבטיח. מקס׳ שימי קצת קורנפלור בתערובת הקמחים. כף נניח. ספרי איך יצא

הגיבי
ש 08/08/2017 - 15:16

מעדכנת איך יצא:
מצוין!
אבל חשוב להדגיש שנראה לי שלא באמת היה צורך ברסק תפוחים כי השמן קוקוס מאחה את כל העיסה.
תודה על מתכון נהדר!

הגיבי
תיאבון בריא 10/08/2017 - 19:45

איזה כיף לשמוע! תודה!

הגיבי
קוקלי 14/09/2017 - 09:31

בוקר טוב.
נראה לך שייצא טוב אם אחליף את החלב סויה במיץ תפוזים?
תודה מראש

הגיבי
שרון 28/09/2017 - 20:58

היי רעות
מתכון מצוין, תודה !
רציתי לנסות עוד מתכוני עוגיות שלך, ויש באתר המון מתכוני עוגיות. האם את יכולה להמליץ על מתכוני עוגיות ספציפיים (רצוי טבעוני או כזה שניתן לטבען) ? תודה מראש

הגיבי
דנית 02/12/2017 - 10:16

מתה על העוגיות המעולות האלו 🙂 יוצאות תמיד נהדר.

הגיבי
תיאבון בריא 02/12/2017 - 17:20

תודה! כיף לשמוע 🙂

הגיבי
שיר 27/05/2018 - 14:58

היי רעות
אפשר להחליף לקמח כוסמין מלא ?

הגיבי
תיאבון בריא 27/05/2018 - 22:14

כן. אולי תצטרכי להוסיף עוד קצת נוזלים. אבל לא הרבה! ספרי איך יצא 🙂

הגיבי
pnina 28/06/2018 - 09:29

עוגיות נהדרות! אפילו שונא הקוקוס אכל מהן וביקש עוד.
תודה!

הגיבי
תיאבון בריא 28/06/2018 - 09:37

יהה 🙂 כיף לשמוע!

הגיבי
שורצולד עמליה (מלי ) 23/05/2019 - 17:51

נגמר לי הקוקוס יש תחליף אחר

הגיבי
תיאבון בריא 23/05/2019 - 21:57

אפשר לוותר…

הגיבי

השאירי תגובה