המרכיבים (כ-20 עוגיות)
1 קופסת שימורים של גרגרי חומוס
1/2 כף תמצית וניל משובחת (לא חובה)
2/3 כוס חמאת בוטנים חלקה
4 כפות סילאן
1/4 1 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
2/3 כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה
1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. מעבדים את כל המרכיבים חוץ מהשוקולד צ'יפס במעבד מזון עד שמקבלים עיסה אחידה וחלקה.
3. מעבירים את העיסה לקערה ומערבבים פנימה ידנית את השוקולד צ'יפס. העיסה תהיה דביקה וזה בסדר.
4. מעצבים את העוגיות: מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בערך בגודל אגוז. אפשר להיעזר בכף גלידה בשביל אחידות. אם אין כף גלידה משתמשים עם הידיים – פשוט מגלגלים לכדורונים. מניחים בתבנית אפייה שמרופדת בנייר אפייה, משטחים מעט בעזרת כף היד הלחה ואופים 20 דקות, או עד שהתחתית שלהן משחימה מאוד.
שתפי:
18 תגובות
האם אפשר להמיר את חמאת הבוטנים במשהו אחר? אני לא חובבת גדולה…
לא ניסיתי, אבל נשמע לי ששקדימון יכול לעשות את העבודה. ואם את מנסה, אולי שווה להוסיף קצת סוכר.
מאז שהגעתי למתכון הזה ממש בטעות, אלו העוגיות שאני מכינה לכל אירוע משפחתי. נטרפות! תודה!
תודה!!! כיף לשמוע!
האם משתמשים גם בנוזל של השימורי חומוס או רק בחומוסים עצמם?
רק בחומוסים
אז למה לא לכתוב את זה במתכון מראש?
מה הרעיון? שאנשים ינסו מה שנראה להם ויגלו שלא זאת הכוונה וכל העיסה צריכה ללכת לפח?
לא אוהבת שימורים. האם אפשר להשתמש בגרגרי חומוס, שהושרו 24 שעות ובושלו?
אפשר. כ-340 גרם
אחרי השרייה או לפני?
קופסת שימורים של גרגירי חומוס באיזה משקל? אני מניח שיש בכמויות שונות…
והאם אפשר גם להשתמש בגרגירי חומוס שלא מקופסת שימורים? לבשל אותם אולי?
מדובר בקופסאת שימורים רגילה. אפשר להשתמש בחומוס מבושל אחר – כ-340 גרם
ניסיתי. יצא מצויין. בישלתי חומוס בכמות שכתבת (340 ג'). תודה רבה!
כיף לשמוע!!!
הי,
האם חמאת הבוטנים מתוקה?
אחרת האם 4 כפות סילאן מספק את כל המתיקות הדרושה?
יאהווו יצאו טעימים!!! פלוס
תודה על המרכיב הסודי!!
איפה אפשר למצוא עןד מתכונים מדהימים כאלה?!?
יצא פצצה!!!!
הוספתי סוכר חום כי המתיקות שלהם מאד מעודנת ובמקום לעשות עוגיות (התעצלתי) השטחתי את הבלילה על תבנית נמוכה קצת כמו בראוניז וחתכתי אחר כך לריבועים. טעים בטירוף, נימוח בפה ואשכרה עשוי מחומוס מה היה מאמין🤣🤣
מגניב לשמוע. רעיון מעולה לשטח, אנסה גם!