עוגיות שוקולד צ’יפס עם מרכיב סודי

עוגיות ללא גלוטן

המרכיבים (כ-20 עוגיות)

1 קופסת שימורים של גרגרי חומוס
1/2 כף תמצית וניל משובחת (לא חובה)
2/3 כוס חמאת בוטנים חלקה
4 כפות סילאן
1/4 1 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח
2/3 כוס שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
2. מעבדים את כל המרכיבים חוץ מהשוקולד צ'יפס במעבד מזון עד שמקבלים עיסה אחידה וחלקה.
3. מעבירים את העיסה לקערה ומערבבים פנימה ידנית את השוקולד צ'יפס. העיסה תהיה דביקה וזה בסדר.
4. מעצבים את העוגיות: מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בערך בגודל אגוז. אפשר להיעזר בכף גלידה בשביל אחידות. אם אין כף גלידה משתמשים עם הידיים – פשוט מגלגלים לכדורונים. מניחים בתבנית אפייה שמרופדת בנייר אפייה, משטחים מעט בעזרת כף היד הלחה ואופים 20 דקות, או עד שהתחתית שלהן משחימה מאוד.

שתפי:
להוראות ההכנה › Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

18 תגובות

יעל 09/03/2015 - 22:40

האם אפשר להמיר את חמאת הבוטנים במשהו אחר? אני לא חובבת גדולה…

הגיבי
תיאבון בריא 09/03/2015 - 22:47

לא ניסיתי, אבל נשמע לי ששקדימון יכול לעשות את העבודה. ואם את מנסה, אולי שווה להוסיף קצת סוכר.

הגיבי
דקלה 21/05/2019 - 19:54

מאז שהגעתי למתכון הזה ממש בטעות, אלו העוגיות שאני מכינה לכל אירוע משפחתי. נטרפות! תודה!

הגיבי
תיאבון בריא 23/05/2019 - 21:58

תודה!!! כיף לשמוע!

הגיבי
דנה 05/10/2015 - 15:26

האם משתמשים גם בנוזל של השימורי חומוס או רק בחומוסים עצמם?

הגיבי
תיאבון בריא 05/10/2015 - 16:17

רק בחומוסים

הגיבי
נועה 07/06/2018 - 21:27

אז למה לא לכתוב את זה במתכון מראש?
מה הרעיון? שאנשים ינסו מה שנראה להם ויגלו שלא זאת הכוונה וכל העיסה צריכה ללכת לפח?

הגיבי
אושרת 05/10/2015 - 18:56

לא אוהבת שימורים. האם אפשר להשתמש בגרגרי חומוס, שהושרו 24 שעות ובושלו?

הגיבי
תיאבון בריא 06/10/2015 - 13:00

אפשר. כ-340 גרם

הגיבי
מיכל 22/04/2020 - 18:09

אחרי השרייה או לפני?

הגיבי
Eldad 05/10/2015 - 19:15

קופסת שימורים של גרגירי חומוס באיזה משקל? אני מניח שיש בכמויות שונות…
והאם אפשר גם להשתמש בגרגירי חומוס שלא מקופסת שימורים? לבשל אותם אולי?

הגיבי
תיאבון בריא 06/10/2015 - 12:59

מדובר בקופסאת שימורים רגילה. אפשר להשתמש בחומוס מבושל אחר – כ-340 גרם

הגיבי
טל 16/10/2015 - 22:54

ניסיתי. יצא מצויין. בישלתי חומוס בכמות שכתבת (340 ג'). תודה רבה!

הגיבי
תיאבון בריא 17/10/2015 - 09:50

כיף לשמוע!!!

הגיבי
דפנה 04/02/2018 - 00:51

הי,
האם חמאת הבוטנים מתוקה?
אחרת האם 4 כפות סילאן מספק את כל המתיקות הדרושה?

הגיבי
ניצה 19/11/2020 - 16:57

יאהווו יצאו טעימים!!! פלוס
תודה על המרכיב הסודי!!

איפה אפשר למצוא עןד מתכונים מדהימים כאלה?!?

הגיבי
Li 15/02/2021 - 19:53

יצא פצצה!!!!

הוספתי סוכר חום כי המתיקות שלהם מאד מעודנת ובמקום לעשות עוגיות (התעצלתי) השטחתי את הבלילה על תבנית נמוכה קצת כמו בראוניז וחתכתי אחר כך לריבועים. טעים בטירוף, נימוח בפה ואשכרה עשוי מחומוס מה היה מאמין🤣🤣

הגיבי
תיאבון בריא 23/02/2021 - 08:02

מגניב לשמוע. רעיון מעולה לשטח, אנסה גם!

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן