עוגיות קינמון
הבצק הזה הוא ממש בצק קסם. הוא תמיד יוצא טוב, טעים, לא מאכזב וקל ממש להכין אותו. אז בדומה לעוגיות ללא סוכר, גם במתכון הזה השתמשתי באותו בצק רק שהפעם, יצרתי רולדת קינמון. יצא מושלם!

כמה הערות:
1. מכמות הבצק הזו יוצאות המון עוגיות, לא יודעת בדיוק כמה, זה תלוי בגודל שאת חותכים את הרולדה.
2. ניתן להחליף את המחמאה ב-70 גרם שמן קוקוס, שהוא במצב צבירה מוצק-רך.
3. לא לוותר על השמן הנוזלי.
4. אם אתם רוצים להשתמש בסוכר, אפשר להמיר את הממתיק ב-3 כפות סוכר.

מצרכים

לבצק
¾1 כוסות קמח
1 כפיות אבקת אפיה
½1 כפיות דיאטיפ (סוכרזית נוזלית), או סטיביה, או אגבה
70 גרם מחמאה
¼ כוס שמן קנולה
¼ כוס מים
קורט מלח

למלית
1/3 כוס סוכר
1 כף שמן קוקוס
1 כף גדושה של קינמון

אופן ההכנה

מערבבים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עד שנוצר בצק פירורי, מוצאים מהמיקסר ובעזרת הידיים מאחדים את הבצק ויצרים כדור. מכניסים למקרר לפחות לשעה.
מכינים את המילית: מערבבים את הסוכר והקינמון יחד בקערה, ומכינים את השמן קוקוס שיהיה נוזלי.
מוציאים מהמקרר, ומרדדים את הבצק לשכבה דקה מלבנית על גבי נייר אפיה. חותכים את הקצוות כדי שיווצר מלבן יפה. על הבצק מורחים את שמן הקוקוס, ועילו מפזרים את תערובת הקימון והסוכר. לאט לאט מתחילים לגלגל את הבצק לרולדה. בעזרת סכין חותכים את הרולדה לחתיכות שוות ומניחים על תבנית אפייה. אופים בחום בינוני (180 מעלות) כ-15 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות (בחלק מהתנורים זה ייקח יותר זמן). מוצאים לצינון ואוכלים בכיף.
בתיאבון!

עוד מתכונים עם אותו בצק:
עוגת תפוחים עם בצק פריך
עוגיות ללא סוכר

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה