מה שאני כן יכולה לספר לכם על הפייל של אתמול, זה שהוא היה אמור להיות סוג של טארט. ועוד דבר שאני יכולה להתוודות בו זה שהדבר היחיד שהיה טעים בטארט הזה היה הקלתית. קלתית טעימה ממש, אבל לא במרקם טוב בשביל להיות קלתית. אז שיפצתי את המתכון קצת והפכתי אותו לעוגיות קלות-הכנה שבעצם לא זקוקות לשום תוספות או מילויים מפוארים, חוץ מאולי כוס תה או קפה ליד.

רכיבים: (כ-30 עוגיות ריבועיות בגודל כ-4 ס"מ)

3/4 כוס קמח לבן

3/4 כוס קמח מלא (אני השתמשתי בקמח כוסמין)

1/2 כוס קוקוס טחון

1/2 כוס סוכר

1/2 כפית מלח

1/3 כוס שמן קוקוס מומס

זרעים מתרמיל וניל אחד או 2 כפיות תמצית וניל

1/4 כוס מים קרים

הכנה:

מערבבים את הקמחים, הקוקוס, הסוכר והמלח בקערה גדולה. מוסיפים את שמן הקוקוס ואת הוניל ומערבבים עם הידיים ליצירת תערובת פירורית אחידה. מוסיפים את המים הקרים ומעבדים לבצק חלק.

צרים מהבצק כדור גדול, מגלגלים אותו בקמח, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לחצי שעה לפחות.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מוציאים את הבצק מהמקרר ולשים מעט עם הידיים כדי לרכך אותו על-מנת שיהיה נוח לעבודה. מרדדים על משטח מקומח לעובי של 3-4 מ"מ. חותכים עם סכין לריבועים של כ-4 ס"מ (ניתן גם להשתמש בחותכנים. אם מישהו ראה את שלי לאחרונה, בבקשה אמרו לי איפה הם לעזאזל).

מסדרים את הריבועים על תבנית מרופדת בנייר אפיה, ואופים 15 דקות.

מומלץ לאחסן במקום קריר ויבש. אני אישית ממליצה על דנמרק. לא שאי-פעם ביקרתי בדנמרק, אבל זה נשמע לי כמו מקום טוב לשים בו את העוגיות אם אתם לא רוצים לחסל את כולן תוך רבע שעה.

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה