IMG_20140621_105531
את ההשראה לעוגיות האלה קיבלתי ממתכון אחר שהכנתי לא מזמן. העוגיות היו כ״כ טעימות, שהייתי חייבת לנסות אותם בגרסה השוקולדית שלהם. ונחשו מה? הן יצאו מעולות, מלאות בשוקולד וטעימות בהחלט, ממש גנו טראפלס. יאללה עכשיו תורכם –

מצרכים

יבשים:
1 כוס קמח
¾ כוס קורנפלור
½ כפית אבקת אפיה
¼ כפית מלח

רטובים:
½ כוס שמן קוקוס (נוזלי)
½ כוס סוכר
1 גביע של רסק תפוחים לא ממותק (113 גרם)
5 כפות קקאו (כדאי להשתמש בקקאו איכותי, אני השתמשתי בקקאו של עילית שהוא מעולה)
1 כפית תמצית וניל
¼ כוס חלב סויה לא ממותק (או מים)
½ כוס שוקולד צ׳יפס (לא חובה, אבל מוסיף)

לזיגוג:
100 גרם אבקת סוכר (שקית אחת)
4 כפות מים פושרים
1 כף קקאו

לקישוט:
50 גרם פיסטוקים קצוצים (לא משתמשים בכל הכמות)
או מעט קוקוס

אופן ההכנה

בקערה (לא גדולה) מערבבים את החומרים היבשים.
בקערה יותר גדולה טורפים (בעזרת מיקסר, אני השתמשתי במיקסר ידני) את הסוכר ושמן הקוקוס.
אחרי שהתערובת מתחברת מוסיפים רסק התפוחים, תמצית הוניל וחלב הסויה ומערבלים עוד כדקה. לאט לאט, תוך כדי ערבוב מוסיפים את תערובת הקמח עד שנוצר בצק קצת דביק. עכשיו מוסיפים את השוקולד צ׳יפס תוכך כדי ערבוב ידני. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לכשעה.
מכינים תבנית עם נייר אפיה משומן מעט ומחממים את התנור (אני אפיתי בטוסטר-אובן), מוציאים את הבצק וקורצים ממנו עיגולים קטנים (בערך בגודל של חצי כדור פינג פונג). אם אתם אופים בנגלות (כמוני) מומלץ להכניס את הבצק למקרר בין לבין שלא יתתרכך ואז יהיה פחות נוח לעבוד איתו. מכניסים לתנור לקצת פחות מ-10 דקות עד שרואים שהעוגיות תפחו ונסדקו מעט. בנתיים מכינים את הזיגוג.

בעזרת מטרפה ידנית מערבבים את אבקת הסוכר יחד עם הקקאו ו-4 כפות המים הפושרים.
מוציאים את העוגיות ובעזרת כפית מצפים כל עוגיה במעט מתערובת הסוכר-קקאו, ומיד, בעזרת כפית נוספת מפזרים על כל עוגיה מעט מהפיסטוקים הקצוצים או הקוקוס. נותנים לעוגיות להתקרר ולהתייצב בחוץ. מכניסים לכלי אטום ושומרים במקרר. מומלץ להגיש אותן קרות, אחרי שהייה במקרר.
בתיאבון.

IMG_20140621_104327

IMG_20140621_102725

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

3 תגובות

ערן מחלו 22/06/2014 - 11:16

צילומים מגניבים

הגיבי
יהל בן ששון 16/09/2014 - 19:36

אפשר להשתמש בשמן רגיל במקום בשמן קוקוס?

הגיבי
תיאבון בריא 16/09/2014 - 19:41

היי. לא ניסיתי. לדעתי עדיף להחליף במחמאה. השמן קוקוס מתקשה במקרר ומקל על הגלגול של העוגיות. אם אתה (או את) משתמש בשמן רגיל ויוצא סבבה, תעדכן (או תעדכני).

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן