אמא שלי, עושה שמיניות באוויר שכשנגיע לבקר יהיה לנו מה לנשנש. בין לבין היא מאלתרת מתכונים, ממש כמו העוגיות האלה. את הבצק היא הכינה לעוגה אחרת, ראתה שהוא מצוין, וכדי שסבתא שלי גם תוכל ליהנות מהעוגיות היא המירה את הסוכר בממתיק ללא סוכר.
כמה הערות:
1. מכמות הבצק הזו יוצאות המון עוגיות, לא יודעת בדיוק כמה, זה תלוי בחותכני העוגיות שיש לכם.
2. ניתן להחליף את המחמאה ב-60 גרם שמן קוקוס, שהוא במצב צבירה מוצק-רך.
3. לא לוותר על השמן הנוזלי.
4. אם אתם רוצים להשתמש בסוכר, אפשר להמיר את הממתיק ב-3 כפות סוכר.
מצרכים
¾1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפיה
½1 כפיות דיאטיפ (סוכרזית נוזלית), או סטיביה, או אגבה
70 גרם מחמאה
¼ כוס שמן קנולה
¼ כוס מים
קורט מלח
אופן ההכנה
מערבבים את כל מרכיבי הבצק במיקסר עד שנוצר בצק פירורי, מוצאים מהמיקסר ובעזרת הידיים מאחדים את הבצק ויצרים כדור. מכניסים למקרר לפחות לשעה.
מוציאים מהמקרר, ומרדדים את הבצק לשכבה דקה על גבי נייר אפיה. בעזרת חותכן עוגיות (במידה ואין נסו עם כוס קטנה או סכין) קורצים עוגיות, את הבצק שנותר מרדדים שוב ויוצרים עוגיות נוספות. את נייר האפייה עם העוגיות מעבירים ישר לתבנית האפייה (או אפילו לרשת התנור – עדיף לא להעביר את העוגיות ממקום למקום כי הן עדינות), אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, למשך 35-40 דקות, עד שהעוגיות הופכות זהובות.
בתיאבון!