עוגיות ללא גלוטן שלא מתפוררות

המרכיבים (כ-20 עוגיות)

1 קופסת שימורים של גרגרי חומוס
1/2 כף תמצית וניל משובחת (לא חובה)
2/3 כוס חמאת בוטנים חלקה
4 כפות סילאן
1/4 1 כפיות אבקת אפייה
קורט מלח

שניה לפני שמתחילים

העוגיות לא יוצאות מאוד מתוקות, לכן אפשר להוסיף עוד 2-3 כפות סילאן למי שרוצה את העוגיות מתוקות יותר. ואם הן עדיין יותאות לא מתוקות כפי שציפיתם, אפשר לפזר מלמעלה אבקת סוכר.

אופן ההכנה

מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים מעט.  טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד שמקבלים עיסה אחידה וחלקה. קורצים מהעיסה עוגיות: מרטיבים מעט את הידיים ויוצרים כדורים בערך בגודל אגוז. אפשר להיעזר בכף גלידה בשביל אחידות או שמגלגלים לכדורונים עם הידיים. משטחים את העוגיות בעזרת מזלג רטוב ואופים כ-10 דקות – תלוי בתנור, או עד שהעוגיות משחימות. זהירות לא לאשרוף אותן!

מחכים 5 דקות ומגישים. אפשר לשמור אותן במקקר והן יתפסו קצת לחות וכך יתפוררו פחות.

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן