במהלך השיטוטים שלנו באינטרנט אנחנו נתקלים בהרבה מתכונים שאנחנו שומרים במועדפים. הרשימה הזאת גדלה במהירות גבוהה בהרבה מאשר היכולת שלנו להדביק אותה, אבל אנחנו מנהלים אותה עם אופטימיות כזאת של "בסוף נספיק הכל". לפני כמה ימים נכנס מתכון חדש לרשימה הזאת, מתכון שהופיע בבלוג המומלץ The Diva Dish. אריאל, הבלוגרית, נתנה לנו אישור לתרגם את המתכון ככה שתוכלו לראות אותו בעברית.
אם לא חייתם בצפון אמריקה, יכול להיות שלא שמעתם על עוגיות דינג דונג. כמו "אוראו", לדוגמא, הן שם של מותג, ואלה עוגיות ממולאות בקרם לבן. הרשת מלאה במתכונים שמנסים לחקות את העוגיות האלו. הפעם, מצאנו מתכון שנראה סופר טעים. אנחנו מדגישים את נראה, כי אלוהים אדירים, תתחילו לגלול ותבינו על מה אנחנו מדברים.
מצרכים עבור העוגה
1 כוס קמח מלא (לגרסה ללא גלוטן אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן
¼ כוס אבקת קקאו
¾ כפית אבקת אפייה
¾ כפית סודה לשתייה
קורט מלח
½1 כפות קורנפלור
¼ כוס שמן קוקוס (נוזלי)
¼ כוס רסק תפוחים
½ כוס חלב סויה לבישול בטמפרטורת החדר
¼ כוס סירופ מייפל בטמפרטורת החדר
2 כפיות תמצית וניל איכותי
½ כוס תמרים + ¼ כוס מים טחונים יחד לעיסה (מין דבק)
מצרכים למילוי:
1 פחית של קרם קוקוס ששהתהבמקרר לפחות לילה אחד
ממתיק לבחירה, מייפל, סטיביה, אגבה או אבקת סוכר
מצרכים לציפוי
1 חפיסת שוקולד מריר, למי שאוהב מריר יותר אפשר לקנות שוקולד עם מרירות גבוהה יותר
⅛ כוס שמן קוקוס
1 כפית של ממתיק, סירופ מייפל, אגבה או סילאן – אופציונלי
אופן הכנת העוגה
1. מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים מרכיבים יבשים בקערה, ומערבבים את המרכיבים הרטובים בקערה נפרדת. מוסיפים את המרכיבים היבשים לקערת המרכיבים הרטובים ומערבבים בעדינות. שימו לב – לא לערבב יותר מידי.
2. משמנים תבנית עם ספריי שמן (אפשר לשים מעט שמן רגיל ולנגב עם נייר סופג את התבנית) ושופכים את הבלילה אל התבנית. אופים כחצי שעה או עד שקיסם יוצא יבש ממרכז העוגה. שימו לב, אם תרצו עוגה גבוהה יותר, כדאי להשתמש בתבנית קטנה יותר, העוגה עצמה לא יוצאת גבוהה מאוד.
3. כשהעוגה מוכנה, נותנים לה להתקרר, ומחלצים אותה מהתבנית. בעזרת כוס או רינג. חותכים את העוגה לעיגולים.
4. מניחים בצד ומכינים את המילוי.
הוראות הכנה למילוי
עם כפית, מחלצים את קרם הקוקוס מקופסאת השימורים ושופכים לקערה מוסיפים כמה כפות של הממתיק שבחרנו ומערבבים ביחד. מתקנים טעמים ומכניסים את הקערה למקרר בזמן שמכינים את ציפוי השוקולד.
הוראות הכנה לציפוי השוקולד
בקערה מניחים את השוקולד יחד עם שמן הקוקוס והממתיק וממיסים אותם בשיטת (באן מארי) Bain-marie או במיקרוגל. מניחים בצד.
הוראות הרכבת המנה
1. את הקרם שהכנו קודם ממלאים בשקית זילוף עם קצה בעל חור קטן. יוצרים חור במרכז העוגה ולוחצים את הקרם פנימה. אל תתקמצנו! (אם אין שקית זילוף, אפשר ליצור בעדינות חור בעדינות במרכז העוגה ולהכניס את הקרם פנימה.)
2. ברגע שכל העוגות מוכנות, זה הזמן לצפות אותן בשוקולד שהכנו קודם. כדאי להכין את ציפוי השוקולד בקערה גבוהה יחסית, על מנת שיהיה קל לטבול את העוגה. מחזיקים בעדינות בתחתית העוגה וטובלים אותה בקערת השוקולד, מניחים אותה על תבנית ונותנים לשוקול לנזול מטה ולצפות את הצדדים. אם מרגישים שהעוגות לא מספיק מצופות, אפשר בעזרת כפית או מברשת אפייה לצפות אותן מסביב.
3. מניחים את הדינג דונג במקרר לכ-10 דקו על מנת שציפוי השוקולד ייתקשה.
4. המנה מוכנה!!!
בתיאבון!
המתכון תורגם מהבלוג The Diva Dish. מוזמנים לבקר שם ולראות מתכונים יפהפיים נוספים: thediva-dish.com
[printfriendly]
4 תגובות
נראה מעולה.
כמה קורנפלור? 1 ו-1/2 כפות? אפשר לתקן שיהיה ברור?
תודה על המתכון
אחת וחצי כפות. משהו התפקשש שם אבל תיקנו את זה עכשיו.
אם תכיני את זה, את מוזמנת לשתף איתנו בפייסבוק את מה שיצא 🙂
נראה אלוהי אבל… באיזו תבנית להשתמש?
תודה. הכנתי, משתפת.
השתמשתי בתבנית עגולה קוטר 28
העוגה יצאה ממש נמוכה. חשבתי שלא יהיה לי לאן להכניס את הקרם, אבל כשקרצתי אותם לעיגולים הם נראו מושלמים בדיוק לביס וחצי או שניים.