עוגיות בוטנים טבעוניות לפסח

peanutcookies1

זה לא סוד שאני לא חובבת מצות גדולה, אז התלבטתי והתלבטתי מה להכין בשביל הפוסט הזה. למזלנו, בדיוק אתמול בנזוג יקר ציין שהוא מתגעגע לעוגיות הבוטנים של פסח, שלרוב מכילות ביצים. מדי פעם יש לו רעיונות טובים. החלטתי שאני חייבת להכין גרסה טבעונית.

כרגיל, הוכח שהביצים היו מיותרות מלכתחילה. העוגיות קלות להכנה, עשויות מרכיבים קלים להשגה ולא נופלות מהגרסה הביצתית במילימטר – האמת, קשה לי להאמין שמישהו יוכל להבדיל. נכון שהן טעימות מאוד לכשעצמן, אבל חששתי שאולי אין בהן מספיק קלוריות סתם ככה, אז הוספתי קצת שוקולד מלמעלה. אחרי הכל, לא היינו רוצים שמישהו יגווע פה מרעב, נכון? שלא תגידו שאני לא מתחשבת.

עדכון: הכנתי את העוגיות האלה גם עם אגוזי מלך במקום הבוטנים ויצא מאוד מוצלח לטעמי וגם לטעם הטועמים. אופן ההכנה זהה, פשוט מחליפים את הבוטנים ב-2.5 כוסות אגוזי מלך קצוצים.

רכיבים: (20-25 עוגיות בקוטר כ-5 ס"מ)

1/2 2 כוסות בוטנים קלופים, ללא מלח, קלויים קלות על מחבת יבשה

כוס קמח מצה

כוס סוכר

2/3 כוס רסק תפוחים

1/2 כוס שמן (אני השתמשתי בקנולה)

כפית תמצית שקדים

1/4 כוס מים

אופציונלי: 100 גרם שוקולד מריר, רצוי עם 60-70% מוצקי קקאו

הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

טוחנים את הבוטנים לפירורים במעבד מזון. מעבירים אותם לקערה גדולה יחד עם קמח המצה והסוכר, ומערבבים היטב.

מוסיפים את רסק התפוחים, השמן, המים ותמצית השקדים, ולשים עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד.

צרים כדורים בקוטר כ-4 ס"מ ומשטחים אותם מעט על תבנית מרופדת בנייר אפייה. (העוגיות יתרחבו קצת לצדדים בזמן האפייה, אז כדאי להשאיר רווח של 2-3 ס"מ ביניהן.)

אופים 25-30 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות קצת מלמעלה.

מניחים להתקרר.

קישוט בשוקולד:

לאחר שהעוגיות התקררו לחלוטין, שוברים את השוקולד לקוביות וממיסים אותו בקערת מתכת שיושבת בתוך סיר עם מים רותחים (באן-מרי. אפשר גם להמיס במיקרוגל).

מצמידים את העוגיות על התבנית (כך שלא יהיו רווחים ביניהן, חבל על השוקולד). טובלים מזלג בשוקולד המומס ומתיזים/מזליפים אותו מעל העוגיות. מעבירים את העוגיות למקרר עד שהשוקולד מתקשה.

גם אם אתם לא משוחרי השוקולד, אני ממליצה לא לוותר על השלב הזה, פשוט כי זה נורא כיף. ג'קסון פולוק היה מתגאה:

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן