הסתובבתי היום בשוק וראיתי שהגיעו המון דובדבנים טריים – התאימו לי בול בעוגה שרציתי להכין. הם נותנים לחות לעוגה והטעם החמצמץ שלהם מאזן בצורה טובה את המתיקות של העוגה. ממש כיף של מתכון 🙂 נסו בעצמכם!
מצרכים
½1 כוסות קמח
קורט מלח
1 כפית אבקת אפייה
¾ כוס חלב סויה
½ כוס שמן
1 גביע של רסק תפוחים לא ממותק, 113 גרם
1 כפית תמצית וניל
1 כוס סוכר
גרידת תפוז מקליפה של ½ תפוז
1 כף מיץ תפוזים
150 גרם דובדבנים, ללא חרצנים (בערך כוס אחת ו-300 גרם דובדבנים עם חרצנים)
לזיגוג
½ כוס אבקת סוכר
3 כפות מיץ תפוזים
שניה לפני שמתחילים
1. אני השתמשתי בתבנית עגולה, אפשר להכין כמאפינס (אני מהמרת שהכמות מתאימה לכ-12 מאפינס). אפשר גם להכין כאינגליש-קייק. שימו לב שזמני האפיה משתנים בהתאם לתבנית שבחרתם. הדרך הכי טובה לבדוק אם העוגה מוכנה זה ע״י נעיצת קיסם אם יוצא יבש – העוגה מוכנה. מדד נוסף זה הריח הטוב שמתפשט בית 🙂
2. תותים גם ישתלבו כאן מצויין.
3. לא לוותר על התפוז – מוסיף המון.
4. במקום זיגוג שהוא לא חובה אפשר להכין קצפת!
אופן ההכנה
מערבבים בקערה (יחסית קטנה) את הקמח, המלח ואבקת האפיה. בקערה גדולה מערבבים את חלב הסויה, השמן ותמצית הוניל. טורפים היטב עם מטרפה עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים את רסק התפוחים והסוכר ומערבבים הכי טוב שאפשר. מוסיפים את גרידת התפוז ומערבבים מעט. מוסיפים את קערת הקמח אל הקערה עם הנוזלים, לאט ובהדרגה תוך כדי ערבוב. רק לאחר שנוצרה בלילה מוסיפים את הדובדבנים: מקפלים אותם בעדינות אל הבלילה. לבסוף מוסיפים את כף מיץ התפוזים ומערבבים מעט – רק להטמעה. שופכים את הבלילה לתבנית משומנת שהכנו מראש ואופים בחום בינוני של 180 מעלות כ-30 דקות עד שהעוגה מזהיבה וקיסם יוצא יבש. (בתנורים שונים זמן האפייה משתנה).
מוצאים מהתנור ומחכים שהעוגה תתקרר לגמרי. מערבבים את המצרכים ליצירת הזיגוג ושופכים על העוגה.
בתיאבון!
2 תגובות
באיזה קמח ללא גלוטן אפשר להמיר ?
לא ניסיתי. אבל אני מניחה שכל קמח ללא גלוטן שמחליף קמח לבן. כמו קמח תמי או קמח קונדיטור.
ספרי איך יצא 🙂