
סקורדליה! מטבל יווני טעים ומיוחד שמכינים עם שום. היוונים הוסיפו לו
"גוף": תפו"א מבושלים, לחם סחוט וחומץ לאיזון הטעמים. כשסיפרתי לחברה
שאני מתכננת להכין סקורדליה ללא גלוטן וחומץ, היא שמחה ושאלה אם ניתן
לוותר על התפו"א. עניתי לה שאחפש "גוף" אחר במקומם…ומי שמכיר אותי,
יודע שאני תמיד מקיימת הבטחות!
התקבל ממרח גאוני, טעים ומיוחד, ללא גלוטן ומופחת פחמימות. הממרח הזה
מוקדש לדגנית היקרה, ולכל חברותיי שלא צורכות גלוטן ופחמימות. אם תכינו,
ספרו, בכדיי שכולם יידעו שטעים פה!
המתכון נערך בעזרת כוס מדידה סטנדרטית בנפח 240 מ"ל
מצרכים:
3 שיני שום קלופות
70 ג"ר שקדים טחונים
250 ג"ר פרחי כרובית שטופים היטב {אפשר לפני הבישול להשרות עם מלח כחצי
שעה ולשטוף היטב}+2 ורבע כוסות מים+3\1 כפית שטוחה מלח הימלאיה ורוד דק
לבישול הכרובית
3\1 כוס שמן זית עדין כתית מעולה
מיץ מ-1 ליים
לקישוט:
שמן זית, עלי זעתר טרי, בצל ירוק קצוץ ומעט צ'ילי גרוס מיובש
כך עושים:
- מבשלים את הכרובית עם המים והמלח עד שהנוזלים נגמרים והכרובית רכה. {אש
גבוהה, בערך 20 דקות} מוציאים את הכרובית מהסיר ומניחים בצד לקירור. - מעבירים למעבד מזון את השום והשקדים הטחונים, ומפעילים כחצי דקה.
מוסיפים את הכרובית שהתקררה ומפעילים. משאירים את המעבד עובד ומוזגים שמן
זית בזרם דק, {לפי הצורך עוצרים ומנקים את דפנות המעבד} ולאחר מכן
מוסיפים את מיץ הליים.
ממשיכים להפעיל עוד כ-2 דקות, עד קבלת ממרח חלק ובהיר.
מתקנים טעמים, מעבירים לצנצנת, מכסים ומאחסנים במקרר.
כל כך טעים!
בתיאבון!


4 תגובות
תודה על המתכון המעעולה
האם אפשר להשתמש בכרובית קפואה?
לא מומלץ כיוון שהיא מימית יותר.
תודה על השידרוג הנפלא, במקור השום אפוי . כאן אני רואה שבחרת שלא לאפות, מדוע ?
היי שולי!
השום הטרי מעניק למטבל עומק וטעם שומי, וזאת הסיבה שבחרתי בו במקום באפוי. במידה והמטבל חריף לטעמך, את יכולה להפחית בכמות.