
מה עושים כשרעבים ואין כח להשקיע? את מה שהזונות היו עושות אחרי משמרת בסמטאות הלא מוארות של נפולי לפני מאה שנים. באיטליה של הימים ההם (וכנראה גם של ימינו) מוצרים כמו צלפים, עגבניות יבשות וארטישוק משומר היו מוצרי בסיס ונמצאו בבתים הכי מעוטי יכולת. אצלנו זה יעלה קצת יותר, אבל עדיין נגיש ואפשרי, ויותר מהכל טעים כמו שרק איטלקים יודעים.
החומרים
חצי חבילת ספגטי
ארטישוק משומר, חתוך לרבעים
6 צלפים גדולים, חצויים
6 עגבניות מיובשות קצוצות דק
2 שיני שום קצוצות
חופן פירורי פאנקו
4 עלי בזיליקום
אופן ההכנה
מבשלים את הפסטה בסיר מים רותחים לפי הוראות היצרן. מסננים ומניחים בצד.
במחבת מחממים מעט מנוזלי השימור של הארטישוק.
מטגנים בהם את השום הקצוץ, רק עד שהוא מעלה ניחוחות.
מוסיפים את הארטישוק ומטגנים אותו עד שהוא משחים מעט.
מוסיפים את העגבניות המיובשות והצלפים ומערבבים את הכל כ-3 דקות.
מוסיפים 2 מנות מהפסטה המסוננת ומערבבים. מוסיפים בזיליקום קצוץ מעל, מפזרים את הפאנקו (במקום פרמז׳ן) ומגישים.