המנה הזאת נולדה לפני חודש או חודשיים, ביום של "נורא התחשק לי פסטה וזה מה שהיה במקרר", והתפתחה ועברה כמה גלגולים מאז. אני מבסוטה מהתוצאה.
בדיוק היום, בקבוצת בישול טבעוני בפייסבוק, היה דיון (או משהו כזה) על שילובי ירקות שונים, ואחת המסקנות הייתה שירקות כתומים וירקות ירוקים בדרך כלל הולכים טוב ביחד (המסקנה שלי הייתה שכל שילוב של ירקות יכול להסתדר טוב כל עוד יש שם טחינה, אבל זה לא קשור למתכון הזה). כשאני חושבת על זה, זה באמת נכון – בהרבה מתכונים שלי אכן יש ירקות כתומים וירוקים. זה גם טעים וגם תמיד נראה יפה. נראה לי שגם בריא. מה רע?

רכיבים: (לשני סועדים רעבים)
כרישה
בטטה בינונית
חופן שעועית ירוקה טריה
חופן אגוזי מלך
חצי חבילת ספגטי (250 גרם)
2 כפות שמן זית איכותי
כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
כף עלי זעתר טריים (אופציונלי, אפשר להשתמש גם באורגנו במקום)
כף עלי טימין טריים

מכינים את הירקות:
פורסים את הכרישה לפרוסות דקות.
מקלפים את הבטטה. אחרי שמורידים את הקליפה, נשארים עם הקולפן, וממשיכים לקלף את כולו לרצועות דקות וארוכות.
מורידים את הקצוות מהשעועית הירוקה וחותכים לחתיכות באורך 3-4 ס"מ. חולטים את החתיכות במים רותחים כשתי דקות ומסננים.

להכנת המנה:
קולים את האגוזים בעדינות על מחבת יבשה ומניחים בצד.
מבשלים את הפסטה על-פי הוראות היצרן.
מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את פרוסות הכרישה במשך 2-3 דקות, עד לריכוך.
מוסיפים את רצועות הבטטה, השעועית הירוקה החלוטה, העלים והתבלינים ומקפיצים במשך כמה דקות, עד שהבטטה מתרככת.
מוסיפים את האגוזים ומערבבים עם הפסטה המבושלת.
