מתכונים לסלטים

סלט תפוחי אדמה וגרגירי חומוס ברוטב אבוקדו ולימון

מסתבר שהיום זה יום הטבעונות העולמי – חג שמח! אם אתם כבר טבעונים, יש מי שסופר – זה הזמן להתפקד כאן! (ואם עדיין לא ראיתם את האור, אולי היום זה היום להעביר קצת זמן איכות עם גארי יורופסקימלאני ג’וי או אפילו כמה דקות עם פיליפ וולן? רק אומרת.)

והמתכון שלנו להיום, סלט טעים ומשביע שחוגג את כל מה שטוב באוכל טבעוני: ירקות טריים וצבעוניים, עלים ירוקים ורעננים, קטניות מזינות ו… אבוקדו. כי אחרי הכל, אין על אבוקדו.

רכיבים: (ל-2 סועדים כמנה עיקרית)

אבוקדו בשל

מיץ + קליפה מגורדת מלימון קטן

שן שום קטנה, כתושה

כף שמן זית (אופציונלי)

1/2 כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור

1/4 כפית פפריקה מעושנת

2 תפוחי אדמה, מבושלים וקרים, קלופים וחתוכים לקוביות גדולות

כוס גרגירי חומוס מבושלים (אפשר מקופסת שימורים)

2 בצלים ירוקים קצוצים

1/2 כוס פטרוזליה קצוצה

1/2 בצל אדום, פרוס לפרוסות דקות

3-4 צנוניות, פרוסות לפרוסות דקות

2-3 חופנים של עלי רוקט (או עלי בייבי)

אופציונלי: חופן זיתים שחורים (יש דיון מעניין על זיתים שחורים בדף הפייסבוק שלי)

הכנה:

חוצים את האבוקדו. מרוקנים חצי אחד מתוכנו, מועכים עם מזלג ושמים בקערה קטנה עם מיץ הלימון והקליפה המגורדת, השום, שמן הזית, המלח, הפלפל והפפריקה המעושנת. מניחים בצד בזמן שמכינים את שאר הירקות, על מנת שהטעמים ייתמזגו.

את החצי השני של האבוקדו פורסים ומוסיפים לקערה גדולה ביחד עם שאר הרכיבים (חוץ מהרוקט). שופכים את הרוטב מלמעלה ומערבבים היטב.

להגשה, מכינים מצע של עלי רוקט על צלחת או בתוך קערה רחבה, ומסדרים את הסלט מעליו.

Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה