מצרכים
100 גרם קינואה לבנה
100 גרם קינואה אדומה
100 גרם נענע (רק העלים)
80 גרם סלרי אמריקאי
80 גרם פטרוזיליה (רק העלים)
80 גרם בצל ירוק
50 גרם עירית
120 גרם פולי אדממה
60 גרם אפונה ירוקה
60 גרם פרחי ברוקולי
2 יחידות מלפפון טרי
80 גרם חמוציות
מבחר סוגי אגוזים או זרעים שאוהבים
מלח, פלפל שחור, לפי הטעם
מיץ מלימון טרי
כף וחצי סוכר
שמן זית
אופן ההכנה
מבשלים את הקינואה כ-4 דקות לאחר הרתיחה (יש להקפיד שלא יהיה בישול יתר). מסננים ומצננים במים קרים.
חולטים במי מלח רותחים את האדממה, האפונה, ופרחי הברוקולי במשך כ-4 דקות ומצננים במי קרח.
שוטפים את כל עשבי התיבול (נענע, סלרי, פטרוזיליה, בצל ירוק ועירית) וקוצצים. חותכים את המלפפון לרוחב, מוציאים בעזרת כפית את החלק עם הגרעינים וחותכים לפרוסות אלכסון בעובי חצי אצבע. מרתיחים את החמוציות עם כוס מים וכף וחצי סוכר למשך דקה. מערבבים את כל מרכיבי הסלט יחד ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ומעט פלפל שחור. מפזרים על הסלט את האגוזים או הזרעים (אפשר לשלב גם גרנולה) ומגישים.