מרכיבים
3 גמבות
2 פלפלים צהובים
4 שיני שום
2 מקלות סלרי
כוסברה לטעמכם (אפשר גם פטרוזיליה)
גרידת קליפה מחצי לימון
מיץ מחצי לימון
1 בצל לבן
שמן זית
חומץ תפוחים
מלח, פלפל שחור
מה עוד? קרש חיתוך, סכין, תנור ונייר אפיה
אופן ההכנה
1. חותכים את הפלפלים והגמבות לחצי (מוציאים את ה"ביפנוכו") ומניחים עם הצד החתוך על נייר האפיה, משמנים בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות למשך כ-12 דקות (תיזהרו לא לשרוף!).
*טיפ: תנסו לרכז את הפלפלים יותר לקראת מרכז התבנית כי מה ששוכב קרוב לשוליים נשרף מהר מאוד.
2. אני אישית לסלט הזה אוהבת להשאיר את הקליפה, אבל אתם מוזמנים להוריד אותה.
* טריק!- הניחו את הפלפלים בכלי וכסו עם ניילון נצמד לכמה דקות, זה יעזור לקלף את הקליפה צ'יק צ'ק.
3. חותכים את הפלפלים והגמבות לרצועות ומניחים בצד בנתיים.
4. קוצצים שום (כן, קוצצים ולא כותשים) לחתיכות קטנטנות ככל האפשר.
5. קוצצים כוסברה או פטרוזיליה (לכל אנשי ה"אני לא מתקרב לכוסברה").
6. עכשיו- הטריק הכי מעניין, (היה מתכון של הסבא הנהדר שלי) – חותכים את הבצל לחצאי עיגול או אפילו רבעי עיגול, חולטים במים רותחים למשך כעשר דקות, מסננים וחולטים במים רותחים שוב (זה מוציא את החריפות בבצל ומרכך אותו).
מסננים את המים, מוסיפים 3 כפות חומץ תפוחים ומלח ונותנים לטעמים להיספג כמה דקות.
7. מערבבים היטב הכל – פלפלים וגמבות, בצל בחומץ, כוסברה, שום ומוסיפים: מיץ לימון, קליפת לימון, מלח ופלפל (לפי הטעם- כל הזמן תטעמו!)
בתיאבון