לכבוד היום השמשי והנפלא שהיה היום, מתכון פשוט וקליל, בין המנות האהובות באירועים שלנו, מושלם לבראנץ' של שבת.
מצרכים לכ-6 מנות
1 כוס עדשים ירוקות ו – 1 כוס עדשים שחורות מושרות למשך לילה (בנפרד)
1 דלורית קלופה, חצויה ונקייה מגרעינים
2 בצל סגול
1/2 זר כוסברה
1/2 זר פטרוזיליה
10 עלי מרווה
ענף קטן של רוזמרין
שמן זית
מלח ים ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
שמים את העדשים לבישול בנפרד, במים בלבד. לבשל עד שהן מוכנות אך לא רכות מדי. אל דנטה. מכבים את האש ומסננים.
מדליקים את התנור ל – 200 מעלות. חותכים את הדלורית לקוביות בגודל ביס ואת הבצל לקוביות בגודל זהה. מערבבים בקערה עם שמן זית בנדיבות, מלח ים, פלפל שחור וקרעים של עלי מרווה ורזמרין.
צולים בתנור עד השחמה והדלורית מוכנה לאכילה.
בקערה מערבבים את שני סוגי העדשים עם תערובת הדלורית והבצל. קוצצים דק פטרוזיליה וכוסברה. אם חסר רוטב, מוסיפים שמן זית כדי לאחד את התערובת, מעט לימון לרענן טעמים ומתקנים תיבול.
מגישים בטמפ' החדר עם טחינה, סלט עגבניות ובצל ולחם טוב לניגוב.
שבוע נהדר!