סלט חצילים ועגבניות פיקנטי

של חני מרגולין

מצרכים

1 ק"ג חצילים רחבים {זן בלאדי} לא קלופים חתוכים לקוביות קטנות
400 ג"ר בצלים חתוכים לקוביות קטנות
3 כפות שמן
4\3 כפית שטוחה מלח הימלאיה ורוד דק
חומרי הרוטב:
1 כף שמן
הירקות הבאים חתוכים לקוביות קטנות-
200 ג"ר פלפלים אדומים
500 ג"ר עגבניות בשלות וקלופות
3 שיני שום
1 פחית עגבניות מרוסקות {400 ג"ר}
100 ג"ר רסק עגבניות ללא סוכר
1 כפית שטוחה מהתבלינים הבאים:
מלח הימלאייה ורוד דק
תבלין פילדלפיה
אורגנו מיובש
סחוג אדום {אפשר רק חצי כפית}
3 כוסות מים {720 מ"ל}

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום 200 מעלות בתכנית טורבו+חום עליון ותחתון
2. מעבירים את קוביות החצילים והבצלים לתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה,
מוסיפים 3 כפות שמן והמלח, ומערבבים היטב. אופים כ-25 דקות בתנור החם,
מערבבים וממשיכים לאפות עוד כ-15 דקות.
3. מכינים את הרוטב:
בסיר עם ציפוי שאינו נדבק, מטגנים את הפלפלים עם כף שמן, כ-4 דקות.
מוסיפים את העגבניות וממשיכים לטגן כ-8 דקות תוך ערבוב מידי פעם. מוסיפים
את כל שאר החומרים כולל המים, ומבשלים כ-15 דקות על אש גבוהה ללא מכסה.
מעבירים לרוטב את החצילים והבצלים האפויים, מכסים, מנמיכים לאש בינונית
ומבשלים כ-20 דקות. מניחים לקירור ומעבירים לכלי איחסון. הסלט נשמר היטב
במקרר כ-4 ימים, וטעמו משתבח.
מתקבלת כמות משפחתית, אך ניתן להכין כמחצית הכמות.

בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה