סלט חצילים ברוטב פיקנטי

של חני מרגולין
שתפי:

מצרכים

5 חצילים ארוכים בינוניים פרוסים דק לאורך
מלח ורוד דק
4 כפות שמן זית
2 כפות מים
לרוטב:
חופן גדול בצל ירוק חתוך לרצועות
מעט מלח ורוד דק
מיץ ליים
כפית שטוחה סחוג אדום או אריסה {אפשר פחות}

אופן ההכנה

1. מחממים תנור לחום 200 מעלות בתכנית טורבו+חום עליון ותחתון
2. מעבירים את כל פרוסות החצילים לקערה גדולה.
בקערית טורפים בעזרת מטרפה את המלח, שמן זית ושתי כפות מים עד ליצירת
אמולסיה. {ערבוב נוזל ושומן}
מוזגים את הרוטב שנוצר על כל פרוסות החצילים ומערבבים בעזרת הידיים, עד
לציפוי הפרוסות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן, ומניחים את פרוסות
החצילים כשהן נוגעות מעט אחת על השנייה. כך מסדרים גם בתבנית השנייה
ומכניסים לתנור החם. הפרוסות לא חייבות להשחים ממש, אלא מספיק שיהיו
רכות.
כדאי בזמן האפייה להחליף מיקום בין שתי התבניות, בכדיי ליצור אפייה אחידה.
3. בנתיים מכינים את הרוטב: מערבבים את כל החומרים ומתקנים טעמים-הרוטב
צריך להיות חמצמץ ומעט חריף. מומלץ להוסיף רק מעט מלח, כיוון שהוא כבר
נוכח בפרוסות החצילים.
4. מעבירים את החצילים לכלי איחסון מזכוכית, מוזגים את כל הרוטב, מכסים
בניילון נצמד ומאחסנים במקרר לפחות 4 שעות לפני ההגשה {לאיחוד הטעמים}
אם תכינו, ספרו אין יצא.
בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה