סלט וונדיס

כשהיינו בארצות הברית, יצא לנו להיתקל בפרסומות (בשלטי חוצות ובטלויזיה). מכל הפרסומות (והיו הרבה) הייתה פרסומת אחת שמשכה את תשומת ליבי: פרסומת לסלט חדש של רשת וונדי'ס. למי שלא מכיר (גם אני לא הכרתי על לפני חודש) – וונדי'ס זו רשת מזון מהיר לכל המשפחה שיש בכל מקום באמריקה – כמעט כמו ארומה פה בארץ. מה שהיה מיוחד בסלט החדש שהם השיקו שמצאתי מעניין במיוחד זה הנאצ'וס. הסלט הוא מעין סלט ירקות עם תבשיל צ'ילי שמוגש עם נאצ'וס. ממש נדלקתי על הרעיון והחלטתי לנסות סלט דומה כזה בבית.
אז הנה, סלט מדליק ללא גלוטן עם טוויסט מדליק של נאצו'ס.

מצרכים

לסלט

חסה
חופן עגבניות שרי
חטיף נאצ'וס
סלסה מקסיקנית – לא חובה

לסלט האבוקדו

אבוקדו
פלפל אדום
בצל סגול
מיץ לימון
מלח

לתבשיל שעועית שחורה

1 קופסת שימורים של שעועית שחורה
חופן כוסברה
פלפל חריף לפי הטעם, קצוץ דק
3 שיני שום, קצוצות דק
100 גרם רסק עגבניות
½ כוס מים
⅓ כוס חלב סויה לא ממותק
כמון
פפריקה

שניה לפני שמתחילים

1. בכוונה לא ממש ציינתי כמויות, כי זה ממש תלוי במספר האנשים שאוכלים איתכם.
2. הכמויות לתבשיל השעועית מספיקות לכ-3 מנות, או 2 – תלוי כמה אתם רעבים.

אופן ההכנה

שוטפים חסה ומייבשים. חותכים אותה קטן ומניחים בצלחת. שוטפים וחותכים את עגבניות השרי ומניחים על החסה. מניחים את הנאצ'וס מסביב לצלחת – כמו שרואים בתמונה.

סלט אבוקדו

מכינים את סלט האבוקדו על פי המתכון הזה.

תבשיל שעועית שחורה

מחממים מעט שמן במחבת. כשהשמן חם מוסיפים את הפלפל החריף והשום ומטגנים כדקה. מוסיפים את תכולת קופסת השימורים (משאירים כחצי מהנוזלים שלה) אל המחבת ומערבבים במשך כשתי דקות. מוסיפים את רסק העגבניות, המים וחלב הסויה ומערבבים. מוסיפים את התבלינים (לפי הטעם) ומערבבים על אש גבוהה עוד כ-5 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים מעט. מורידים מהאש.

מרכיבים את הסלט

על גבי העגבניות והחסה מניחים מעט (או לפי הטעם) מסלט האבוקדו, לידו מניחים מתבשיל השעועית ולצידם מניחים מעט סלסה מקסיקנית ומגישים.
אוכלים בעזרת מזלג ובעזרת הנאצ'וס!

בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן