סלט בסגנון יווני

של חני מרגולין


סלט בסגנון יווני מוגש בקערה אכילה

מרכיבים

החומרים לבצק הקערה

320 מ"ל מים פושרים
1 כף סוכר
1 כף שטוחה שמרים יבשים
¾ 3 כוסות קמח רגיל
1 כפית שטוחה מלח ההימלאייה ורוד דק
¼ כוס שמן זית

{הכמות מספיקה לשתי קערות בצק}

חומרי ציפוי לקערה אחת

5 כפות שומשום
½ 1 כפות קצח
½ כוס זרעי חמניה
½ כוס זרעי דלעת {שניהם לא קלויים}

1 קערת נירוסטה שתשמש כמעמד לקערת הבצק

החומרים לסלט

1 אריזת חסה סלנובה המכילה שתי חסות-בהירה וכהה
שטופות היטב ומיובשות {עדיף במייבש חסה}
ולאחר מכן קרועות ביד.
6 פלפלים מיני בצבעים, פרוסים
עגבניות שרי בצבעים, פרוסות, וחלק שלמות
חופן זיתי קלמטה
חופן בצל ירוק חתוך דק
½ בצל סגול פרוס
½ חב' מלוחה 16% משומשו מפוררת גס
מעט מלח ההימלאייה ורוד דק
מיץ לימון לפי הטעם
1-2 כפות שמן זית כתית מעולה

אופן ההכנה

מכינים את הבצק

1. בקערה מערבבים מים, סוכר ושמרים וממתינים כ-5 דק'.
מוסיפים את כל הקמח, מפזרים את המלח {חשוב שהוא יהייה מעל הקמח}
ולבסוף מוזגים את שמן הזית.
מערבבים בעזרת כף עד שמתקבל בצק דביק {כ-דקה}
מכסים בניילון נצמד ומכניסים לחדר חמים ל-20 דק'.
2. ביד משומנת ללוש כ-2 דק' {לשמן שוב את היד תוך כדיי לישה, זה מקל}
למרוח כף שמן על כל הבצק, לכסות בניילון ולהתפיח שעתיים.
3. לערבב את חומרי הציפוי.
4. לרפד תבנית תנור בנייר אפייה {לא לשמן}
ולהניח עליה את קערת הנירוסטה במצב הפוך.
5. לחלק את הבצק שתפח לשני חלקים שווים.
מהחלק הנותר ניתן להכין קערה נוספת לסלט אחר.
למשל: סלט כרוב צבעוני, טבולה ועוד…
אפשרות נוספת, לאפות לחמניות.
6. לחמם תנור על 180 מעלות בתכנית טורבו.
7. על נייר אפייה משומן, לפזר ½ כמות של ציפוי,
ומעל לשטח את הבצק {בעזרת ידיים משומנות}
כעת לפזר גם את החלק הנותר של הציפוי:
מתקבל עלה מצופה בזרעים משני צדדיו.
8. בזהירות {עדיף להעזר במישהו נוסף}
להעביר את העלה עם הנייר האפייה ,
ולהניחו על גבי הקערה ההפוכה.
{שולי הבצק צריכים לגלוש מעבר לקערה}
לאפות על המדף השני מלמטה בתנור חם, עד הזהבה.
להוציא מהתנור ולהניח להתקרר.
9. להוציא בזהירות את קערת הבצק מתוך הנירוסטה,
ולהניח בצד.
{בשלב הזה יתכן וינשרו זרעים שאותם ניתן להוסיף לסלט}
10. להכין את הסלט, לתבל, ולהעבירו לתוך קערת הבצק
המונחת מעל צלחת הגשה. {סמוך להגשה}

בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן