קיץ 2012 כבר מתקרב לסופו, או שלפחות כך טוען לוח השנה. אני בטח שלא אתגעגע לחום וללחות של תל אביב – ולמקרה שכן, אני בטוחה שהם יישארו בסביבה עד נובמבר לפחות, כך שאין מה לדאוג כרגע. אבל, אני כבר מתחילה לדמיין איך ייראו החיים בלי הפירות של הקיץ, וזאת לא מחשבה נעימה בכלל. בינתיים, כל פעם שאני מבקרת אצל הירקן הפלרטטן (בצדק, ברור, אם אני הייתי ירקן גם אני הייתי מקפידה להזכיר ללקוחה הטבעונית שהיא נראית טוב היום), אני נושמת לרווחה כשאני רואה שהמנגו, הנקטרינות והאפרסקים עדיין לא נעלמו מהמדפים.

סלט אפרסקים ונענע

בשנה-שנתיים האחרונות אני מנסה לבדוק את הגבולות בין מה שמוגדר "פרי" ומה שמוגדר "ירק". חלק מהאנשים יזדעזעו מהרעיון של להכניס "פרי" לתוך סלט "ירקות", וגם לי זה הרגיש קצת משונה בהתחלה, אבל האמת היא שאין בזה הרבה היגיון. הרבה מאלה שנקראים "ירקות" הם דווקא פירות, מבחינה בוטנית – עגבניות, מלפפונים, אבוקדו, פלפלים – ויש עגבניות, או גזרים, למשל, שהם הרבה יותר מתוקים מכל פרי שאפשר לחשוב עליו, שלא לדבר על פירות חמצמצים שדווקא מרגישים מאוד בבית בחברת "ירקות".

אז בסלט הזה משתלבים אפרסקים בשלים ומתוקים של סוף העונה עם נענע טרייה ומרעננת, יחד עם עלי סלט ירוקים ועוד דברים טובים. וזה באמת אחד השילובים האהובים עליי, במיוחד לארוחת צהריים ביום קיצי.

מהר, לפני שייגמר

רכיבים (ל-1-2 סועדים):

כמה חופנים של עלי בייבי, או חסה, או גם וגם

2 אפרסקים (או אפרסק ונקטרינה), פרוסים לפרוסות דקות

2 מלפפונים פריכים, פרוסים לפרוסות דקות

1/2 בצל סגול, פרוס לפרוסות דקות

כ-1/2 כוס עלי נענע קצוצים

כ-10 עלי בזיליקום, חתוכים לרצועות

כמה גבעולי עירית קצוצים

3 כפות שבבי שקדים

לתיבול:

מיץ מחצי לימון

כף שמן זית איכותית

פלפל שחור גרוס טרי

הכנה:

שמים את כל החומרים בקערה.

מתבלים.

מכסים את הקערה ומכניסים למקרר לחצי שעה, כדי לתת לטעמים להיספג (וגם, הסלט הזה טעים יותר כשהוא קר).

אוכלים.

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

השאירי תגובה

דילוג לתוכן