מתכונים לסלטים תוספות

סלט אטריות אורז עם ירקות ובוטנים

tumblr_mtcyw9pmem1sp2wveo1_1280

ארוחת צהריים קלילה, מהירה וטעימה, בסגנון אסיאתי. המתכון הוא לסלט ליחיד כמנה עיקרית, אבל אפשר כמובן להכפיל כמויות ולהגיש כמנה ראשונה או כתוספת לארוחה. מומלץ במיוחד לצד סושי.

רכיבים:

כ-50 גרם אטריות אורז דקות יבשות (אני משתמשת באטריות מאורז חום שמצאתי בחנות אסיאתית)

גזר גדול, חתוך לגפרורים

מלפפון גדול, חתוך לגפרורים

2 בצלים ירוקים קצוצים, החלק הירוק בלבד (אפשר להחליף בעירית)

1/3 כוס בוטנים קלופים קלויים

כפית שומשום שחור

אפשר ומומלץ להוסיף טופו אפוי, חתוך לרצועות או לקוביות

לרוטב:

2 כפות רוטב סויה

כף סילאן

כף רוטב צ’ילי מתוק

1/2 כפית שמן שומשום

כפית ג’ינג’ר טרי כתוש

שן שום כתושה

הכנה:

מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה, ומניחים בצד כדי שהטעמים יתמזגו בזמן הכנת השאר.

שוברים את האטריות ל-3 (אם הן מהארוכות), שמים בסיר או בקערת מתכת ושופכים עליהן מים רותחים. משרים ל-2 דקות, מסננים ומקררים מתחת לזרם מים. סוחטים היטב.

מערבבים את כל רכיבי הסלט עם הרוטב בקערה. מפזרים מלמעלה שומשום שחור לקישוט. מגישים קר.

ניתן להכין כמה שעות מראש ולשמור במקרר עד להגשה.

סלט אטריות אורז עם ירקות ובוטנים
Loading💛 הוספה למועדפים

השאר תגובה