נורא רציתי להכין סינייה, ונורא רציתי להכין ברוקולי. הלכתי עם שני הרצונות האלה וגיליתי מנה ממש מרשימה, שלפחות מהצד של רעות – הייתה טעימה לגמרי.
מרכיבים ל-3 מנות
שני ראשי ברוקולי בינוניים
5 עגבניות
חצי כוס טחינה
2 כפות מיץ לימון
חצי כפית צ׳ילי יבש
מלח ופלפל שחור
הוראות הכנה
חותכים את הברוקולי לראשים קטנים. מזליפים עליהם מעט שמן, ואת הצ׳ילי היבש. מכניסים לתנור לכעשרים דקות, בחום של 200 מעלות. מוציאים מהתנור כשהוא מספיק רך בשביל לנעוץ בתוכו מזלג.
חותכים את העגבניות לפרוסות דקות, ומניחים בתבנית אחד לצד השניה. מוסיפים מעט מלח ופלפל שחור לתיבול, ומכניסים לתנור לחום של 180 מעלות.
בינתיים אפשר להתחיל להכין את הטחינה. להוסיף לטחינה את מיץ הלימון ואת כוס מים (אנחנו רוצים טחינה נוזלית). מערבבים היטב עד שמקבלים טחינה מימית אחידה.
כשהעגבניות מוכנות, מכינים את השכבה הראשונה – מניחים את אותן בתבנית מרובעת (אני השתמשתי בתבנית מרובעת של כ-20 ס״מ לכל צלע). מעליהן מניחים את הברוקולי, ומעל הכל את הטחינה.
מכניסים לתנור לחום של 200 מעלות לכ-15 דקות, מוציאים ומגישים.
בתיאבון בריא!
9 תגובות
היי, כבר אמרתי להם שהאתר שלכם מעולה.
הצעת ייעול: כשרוצים להדפיס מתכון – לתת אופציה לסלק לפני כן את התמונות. כי להדפיס תמונות (בעיקר במדפסת צבע כמו שיש לרוב האנשים בבית) זה יקר.
תודה
עמית
היי עמית,
את המתכון אתה יכול להשחיר ולהדביק ישירות לוורד שלך בלי התמונה,ולסגור בתיקייה.
באיזה סוג של תבנית להשתמש?
רגילה. מה שיש בבית. אנחנו הכנו בסיר קטן
היי "תיאבון בריא",
רציתי לומר לך שעשינו את המתכון הערב והיה טעים ברמות קצה !
אני הוספתי גם בצלשום מטוגן וקצת צנוברים קלויים מעל.
תודה רבה !
האם אפשר ברוקולי קפוא או כרובית מיני קפואה
כן, אפשר
היי, רציתי לומר שהכנתי את הסינייה ברוקולי שלך ויצא פשוט ט-ע-י-ם ברמות קצה.
לא יצא לי הרבה לבשל עם טחינה (בתנור) וזה יצא ממש מעולה.
תודה
היי
הייתי מוסיף כמה פרחי כרובית
בכיף