סופגניות כוסמין אווריריות

של חני מרגולין

 סופגניות כוסמין אווריריות

במשפחתינו קיים מתכון מיתולוגי לסופגניות של סבתא רבא. רבים הסיפורים סביב הסופגניות הנפלאות שלה, ואף אחד במשפחה לא הסכים מעולם להחליף בשום מתכון אחר. במשך שנים ניסיתי לשחזר את הטעם בגרסה הטבעונית, ותמיד זה היה רק ליד… לפני מספר ימים הכנתי את הסופגניות האווריריות האלה, וכשבני משפחתי טעמו, אמרו שאלה בדיוק הסופגניות של סבתא, וההוספה שלי: רק בגרסה הטבעונית!

מצרכים

340 מ"ל חלב שיבולת שועל או שקדים, פושר
⅓ כוס סוכר קנים
1 כף שטוחה שמרים יבשים
½ ק"ג כוסמין לבן אורגני
1 כף גדושה קורנפלור מנופה {חשוב בכדיי לאוורר אותו}
1 כפית תמצית וניל טהור
½ כפית שטוחה מלח ההימלאיה וורוד דק
¼ כוס שמן זרעי ענבים
גררה דקה מלימון אחד – רק החלק הצהוב (גרידת לימון)

לפיזור: אבקת סוכר
להגשה: ריבה

אופן ההכנה

1. בקערה גדולה לערבב את חלב שיבולת השועל הפושר, הסוכר והשמרים.
2. להוסיף את כל הקמח, הקורנפלור והווניל. לפזר את המלח, ולהוסיף את גררת הלימון והשמן. לערבב בעזרת כף וללוש בצק. כל התהליך אמור להימשך כדקה וחצי עד שתיים.
3. לכסות בניילון נצמד ולהניח לתפיחה כ-20 דקות.
4. ללוש כדקה בידיים משומנות מעט ולכסות שוב בניילון נצמד. להתפיח כשעה במקום חמים.
5. לעבוד על משטח משומן מעט: לחלק את הבצק ל-שני חלקים. לרדד כל חלק בעזרת הידיים {משומנות רק מעט, למניעת הידבקות} לעלה מעט עבה. לקרוץ עיגולים בעזרת כוס ולהניחם על נייר אפייה משומן קלות. לכסות בנייר אפייה נוסף ולהניח לתפיחה כעשרים דקות.
6. לחמם סיר עם ליטר שמן, וכשהשמן מספיק חם אך לא רותח, אפשר להתחיל לטגן. אפשר לבדוק בעזרת חתיכת בצק: במידה והיא שוקעת, סימן שהשמן לא חם מספיק. אם היא משחימה מהר מידי, המשמעות היא שהשמן חם מידי ויש להנמיך את הגז. כך להמשיך גם את החלק השני של הבצק.
7. כשהסופגניות הראשונות מוכנות, להוציא למסננת מרופדת בנייר סופג. מומלץ לפתוח סופגניה אחת בכדיי להבטיח שהיא מוכנה מבפנים.
8. בעזרת מסננת, לפזר אבקת סוכר ולהגיש עם ריבה.

בתיאבון!

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

10 תגובות

דוד 17/12/2016 - 22:21

אפשר גם לאפות?????

הגיבי
חני 18/12/2016 - 13:30

היי דוד!
לא ניסיתי, אך לדעתי התוצאה תיהייה שונה במראה ובמרקמה.
לדעתי באפייה יתקבלו לחמניות אווריריות מתקתקות.
במידה ותכין, אשמח שתספר איך יצא.

הגיבי
ורד 19/12/2016 - 13:56

הי תודה נראה מצוין – אפשר שמן זית במקום זרעי ענבים ?????

הגיבי
חני 19/12/2016 - 16:47

היי ורד!
לא ניסיתי, אך לטעמי עדיף שמן בעל טעם נייטראלי. את יכולה להשתמש באותו השמן שבו את מטגנת את הסופגניות {שמן קנולה למשל}

הגיבי
ענבל 20/12/2016 - 03:14

תודה, נראה מעולה!
האם אפשר להחליף את שמן זרעי הענבים בשמן קוקוס? והאם אפשר לטגן בשמן קוקוס? יש לי שמן קוקוס בכבישה קרה עם טעם של קוקוס, ויש לי שמן קוקוס מעט מעובד חסר טעם.

הגיבי
חני 20/12/2016 - 15:21

היי ענבל!
לא כדאי להחליף בשמן קוקוס בבצק.
עדיף שמן נייטראלי שאינו משנה את מרקמו.
את יכולה להשתמש בשמן קנולה [פחות בריא לדעתי]
לגבי טיגון הסופגניות, לא ניסיתי בשמן קוקוס ולכן מציעה להשתמש בשמן אחר.

הגיבי
צילי 01/12/2017 - 07:15

האם אפשר להשתמש בחלב אורז?

הגיבי
חני 04/12/2017 - 13:41

היי צילי!
לא עובדת איתו, אך יתכן שזה יעבוד.
במידה ויצליח לך, אשמח אם תעדכני.

הגיבי
lishay 04/12/2017 - 12:24

מתכון מושלם !
נראה אליפות
כל הכבוד לך .

הגיבי
חני 04/12/2017 - 21:59

תודה רבה על התגובה המשמחת!

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן