
זהירות זה ממכר!
שאלו אותנו האם אפשר להכין סופגניות בלי ביצים והתשובה. ברור שכן ואפילו טוב יותר, כיוון שהביצים מייבשים את הבצק ואחרי יום זה כבר לא טעים.
מצרכים
1 כף מחוקה של שמרים יבשים
1 כף מלאה של משפר אפיה(לשים לב שזה טבעוני)
3 כוסות קמח רגיל
קליפה מגוררת מלימון, רק החלק הצהוב בלי הלבן
2 כפות שמן
1 כפית תמצית וניל אמיתי ואיכותי
1 כף ברנדי – לא חובה אבל מוסיף טעם
1 כוס מים חמימים
אופן ההכנה
בקערה קטנה מערבבים יחד:
מים,שמן, שמרים ומשפר אפיה. מוסיפים כפית סוכר, מערבבים ומחכים שהשמרים יפעלו, לוקח כחמש עד עשר דקות.
בקערה גדולה שופכים קמח ואת תערובת השמרים, מערבבים ומוסיפים ברנדי ווניל.
מעבדים את הבצק כחמש דק עד לבצק חלק, באם יש צורך מוסיפים עוד מעט קמח או מים בהתאם.
הבצק אמור להיות רך, אחיד ולא דביק.
משאירים לתפיחה כשעה או עד שהוא מכפיל עצמו.
מוציאים ממנו את האויר, מוציאים למשטח מקומח, לשים כדקה ומחלקים לכדורים, בגודל הרצוי.
אפשר לקחת חותכן עוגיות עגולות או כוס ולקרוץ מהבצק עיגולים. נותנים להם לתפוח 15 דק׳.
מרתיחים שמן לטיגון ומטגנים משני הצדדים עד שהסופגני מזהיבה. מוציאים ושמים על נייר סופג. ממלאים בריבה / ממרח שוקולד / טחינה וסילאן ומה שבא לכם
טיפ קטן: אחרי הטיגון והקרור אפשר להכניס כל סופניה לשקית קטנה, לקשור ולהקפיא. וכשמתחשק סופגניה, מוציאים ומשאירים בחוץ עד להפשרה ושוב לטיגון קצר, קצרצר ואז למלא במה שרוצים או אפילו לפרוס לשניים ולמרוח מה שאוהבים.
בתיאבון!
5 תגובות
אפשר לאפות?
לא ניסיתי. לדעתי כדאי לבחור מתכון של סופגניות אפויות מלכתחילה. כמו זה (לינק), או זה (לינק)
אפשר עם שמרים טריים? אם כן, כמה?
נסי להיעזר בזה:
1 שקית שמרית (50 גרם) = 1 קובייה שמרים טריים (50 גרם) = 2 כפות שמרים יבשים (17 גרם)
בגדול הייתי שמה 20 גרם שמרים טריים.
יצאו יפות מאד, רק חסר סוכר…..