סופגביניות – סופגניות במילוי גבינה טבעונית

סופגניה במילוי גבינה טבעונית
תמיד אהבתי את חג החנוכה. גם בתור ילדה קטנה, תמיד הרגשתי שיש באויר משהו מיוחד. אני זוכרת את אמא שלי מכינה לנו סופגניות, את אבא שלי מברך על הנרות, אותנו, מדליקים נרות על החנוכיות שהיינו מכינים בגן. השנה, לכבוד חנוכה הכנתי בעצמי את הסופגניות המסרותיות, יצאו נפלאות עם טוויסט מגניב של מילוי גבינה במקום ריבה.

מצרכים

1 כף אבקת סוכר
1 כוס מים חמימים
2 כפות שמרים יבשים (11 גרם)
30 גרם מחמאה, מומסת
3 כוסות קמח רגיל
1 כפית מלח
1/2 אבקת אפיה
1/2 כפית קינמון
1/4 כוס אבקת סוכר
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר לקישוט

למילוי:
¾ חבילת טופוטי בסגנון גבינה
2 כפות אבקת סוכר
2 כפיות תמצית וניל
מזרק

אופן ההכנה

מערבבים בקערה את השמרים, המים החמימים וכף אבקת סוכר. מניחים בצד לכמה דקות עד שקצף מתחיל להופיע. ככה יודעים שהשמרים טובים.
בקערה אחרת מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפיה, הקינמון ורבע כוס אבקת הסוכר.
מוסיפים את המחמאה אל תערובת השמרים (אחרי שנוצר הקצף) ומערבבים היטב. את התערובת הזו מוסיפים אל תערובת הקמח. מערבבים היטב עד שנוצר בצק. לשים אותו כמה דקות עד שהוא מתאחד.
מכסים במגבת ונותנים לו לנוח שעה עד שעתיים, עד שהוא מכפיל את נפחו.
אחרי כשעתיים מרדדים את הבצק על משטח מקומחת לעובי של 2 ס״מ.
יוצרים עיגולים בעזרת רינג או כוס ומניחים אותם על מגש, וניחים עליהם מגבת ונותנים להם לנוח עוד כרבע שעה. קוטר הרינג יקבע את קוטר הסופגניה. בשביל סופגניות קטנות ניתן להשתמש בכוס.

סופגניות טבעוניות

בנתיים מכינים את המילוי:
בקערה מערבבים את כל מצרכי המילוי היטב היטב, טועמים, ואם לא מספיק מתוק, אפשר להוסיף מעט סוכר.

חזרה לסופגניות עצמן: מחממים שמן לטיגון עמוק, בודקים בעזרת קיסם שהוא לא חם מידי: טובלים קיסם בשמן, אם נוצרים סביבו בועות סימן שהוא בטמפ׳ הנכונה.

לאט ובזהירות מכניסים סופגניה אחר סופגניה אל השמן הרותח. די מהר הן יצופו ויתחילו להתנפח לצורה הרבה יותר כדורית. מטגנים עד שהיא מזהיבה מצד אחד, הופכים ומחכים לצד השני שיזהיב גם כן. מוציאים ושמים על נייר סופג.

מזריקים את המילוי לסופגנייה ומממלאים אותה בגבינה.

בתיאבון.

וזאת אני בבגיל שנתיים, עם סופגניה ביד, בוכה, כי אני יודעת שלא אקבל סופגניה נוספת.
רעות

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

1 תגובה

מיטל 08/12/2017 - 21:58

רק רציתי לכתוב שהמתכון יצא נפלא.
במקרה שלי המרתי את המרגרינה בשמן ובהתחלה חששתי מהבצק, אבל ללא סיבה. הסופגניות יצאו נפלאות וכך גם המילוי (שיחקתי עם כמה אפשרויות).
תודה רבה 🙂

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן