מתכונים למנות עיקריות

נקניק חציל

IMG_20140620_222215

אני לא כל כך זוכר איפה, אבל נתקלתי פעם באינטרנט ברעיון של חציל יפני כנקניק. החציל היפני מזכיר את החציל הרגיל, אבל הצורה שלו שונה. היא ארוכה יותר. קצת יותר מלפפוני (תוצאות החיפוש בגוגל יעזרו לכם להתרשם). זה מעולה לנו אם אנחנו רוצים שהוא יחליף נקניק/יה, למשל, בלחמניה.
מבחינת קלות ההכנה, המתכון הזה כל כך פשוט, שאפשר להשרות את הנקניק מראש, לזרוק אותו על מנגל, והנה לכם תחליף הרבה הרבה יותר בריא ומעניין מהנקניקיות שכל כך פופולריות במנגלים ישראלים. כמו שאתם רואים בתמונות, אנחנו בחרנו להכין עם זה סנדוויץ’ אימתני. אני ורעות הכנו כל אחד סנדוויץ’ אחר, אבל שנינו הבנו שאנחנו חייבים לשתף את המתכון, כי במשך כל האכילה כל אחד התווכח למה הסנדוויץ’ שלו טעים יותר. אישית, העדפתי להמנע מלטעום את המנה שלה וליישב את הויכוח, כדי לא להודות בהפסד.
אגב, איפה אפשר להשיג את החצילים האלה? כנראה שברוב הסופרים לא תמצאו אותם, אבל בשביל זה יש שוק. בשוק הכרמל, למשל, יש דוכן בקצה שקרוב לכרמלית, ברחוב המקביל לשוק.

מצרכים

2 חצילים יפניים (למען הנוחות, רצוי שיהיה כמה שיותר ישר, אבל גם מעוגל עבד לנו בסדר)
3 כפות שמן זית, או קצת יותר
½ כפית פפריקה חריפה
½ כפית חוויאג’
½ כפית כמון
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

הוראות הכנה

מערבבים את התבלינים בקערה עם חצי כוס שמן, עד שיוצרים את התערובת שאנחנו רוצים להשרות בה את החצילים. כמובן שאתם יכולים להתפרע, ולשים איזה תבלינים שאתם רוצים.
מקלפים את החצילים, ובעדינות מורחים עליהם את התערובת. להשתמש בכל התערובת, אין למה לחסוך פה. כשהחצילים “עטופים” בתבלינים, מכניסים אותם למקרר להשרייה של בין שעה ללילה שלם. אנחנו התעצלנו לחכות לילה וחיכינו רק שעה, וזה ממש היה מעולה בכל זאת.
מוציאים מהמקרר, ומטגנים על מחבת פסים (לא צריך להוסיף שמן למחבת). אם אתם עושים מנגל זה יעבוד מעולה גם על הגריל מן הסתם.
כשיהיו לו פסים יפים מכל הכיוונים, הוא מוכן. לנו זה לקח בערך עשר דקות.

הצעת הגשה

טוב, כמו שאתם רואים, הלכנו על סנדוויץ’. הסנדוויץ’ שלי היה מורכב מהחציל, עלי בייבי, עגבניה, ורוטב ברביקיו.
הסנדוויץ’ של רעות היה מורכב מהחציל, מיונז טבעוני, מעט עלי בייבי, צלפים כבושים, קטשופ וחרדל.

בתיאבון!

IMG_20140620_222348

Loading💛 הוספה למועדפים

2 תגובות

השאר תגובה