נקניקיות צ׳וריסוס טבעוניות

IMG_20160704_125948
קבלו דרך ממש פשוטה וקלה להכין נקניקיות טבעוניות, בלי לאדות ובלי יותר מידי פצ׳קרי 🙂

מצרכים לכ-5 נקניקיות גדולות

600 גרם בטטות (בערך 4 בטטות בינוניות)
6 שיני שום
½ כוס קמח עדשים
2 כפות קורנפלור
1 כפית פלפל שחור גרוס
½1 כפיות מלח
1 כפית אורגנו
1 כפית פפריקה
1 כפית כמון
1 כפית גרגירי חרדל – אופציונלי

שניה לפני שמתחילם

1. כמובן שעיניין התבלינים הוא אישי וכל אחד יכול לשים את התבלינים שהוא אוהב בכמות שהוא רוצה. לא מומלץ לוותר על השום – הוא נותן את כל החריפות.
2. קמח עדשים: תכל׳ס מוצר מאוד יקר ועד עכשיו לא יצא לי לקנות אותו (הכי רחוק שהגעתי היה לקנות קמח חומוס). היו לי עדשים כתומות ופשוט טחנתי אותן לקמח בעזרת מטחנת תבלינים קטנה שקניתי פעם ב-100 ש״ח. אני ממש ממליצה שתהיה לכם מטחנה כזו בבית – היא המכשיר הכי שימושי שיש לי במטבח. אני עושה איתה הרבה יותר מאשר לטחון תבלינים (מיונז, גבינה לבנה, פסטו, קמח עדשים – וכל זה בשניות של עבודה). היא קטנה וקל לשטוף אותה, שזה הכי חשוב בעיניי – יש לי כיור ממש קטן 🙂
3. אם לא בא לכם להכין נקניקיות, אפשר להכין קציצות רגילות מהבלילה. פשוט במקום לנקנק – לקצץ קציצות.
4. אין שום בעיה להכניס נייר מגבת למיקרוגל – גיליתי את זה במתכון הזה 🙂

אופן ההכנה

מקלפים את הבטטות מהקליפה. עוטפים כל בטטה בנייר מגבת חד פעמי ומרטיבים אותה במי ברז (פשוט לשטוף אותה בברז מעל הכיור) כך שהנייר מגבת יספוג מים. מניחים אותה על צלחת זכוכית או כזו שמתאימה למקרוגל. עושים כך עם יתר הבטטות. מכניסים את הצלחת עם הבטטות העטופות והרטובות למיקרוגל לכ-10 דקות עד שהן רכות.
אחרי שעברו 10 דקות והבטטות התרככו, מוציאים אותן בזהירות! מנייר המגבת, מעבירים את הבטטות לקערה ומועכים אותן לפירה בעזרת מזלג או מועך תפוחי אדמה. מוסיפים את הקורנפלור, הקמח והתבלינים ומערבבים היטב עד שנוצר מעין בצק בטטות.
מכיניסים את הקערה למקרר לכ-20 דקות להתייצבות נוספת.
אחרי 20 דקות מוציאים את הקערה ומתחילים ליצור נקניקיות. לוקחים כמות (בערך חופן) מבצק הבטטות ומגלגלים אותו עד שנוצרת נקניקיה. אפשר להיעזר בנייר אפייה לצורך גלגול – כמו שמכינים סושי (יש תמונה בהמשך).
מחממים מחבת עם מעט שמן ומטגנים את הנקניקיה עד שהיא משחימה מכל הצדדים.
מגישים על לחמניה ורוטב צ׳ימיצ׳ורי או קטשופ ביתי.

בתיאבון!

בצק בטטות

גלגלול נקניקיה לפני

גלגלול נקניקיה אחרי

נקניקיות טבעוניות

נקניקיות טבעוניות2

שתפי:
Loading💓 הוספה למועדפים

You may also like

6 תגובות

חניתה 05/07/2016 - 06:37

למיקרו מכניסים לעוד עשרים דקות?

הגיבי
תיאבון בריא 05/07/2016 - 07:17

למקרר 🙂 עודכן בפוסט, תודה

הגיבי
תמיר 15/07/2016 - 15:04

אם כן מאדים?

הגיבי
נעם 26/11/2016 - 21:52

1. עשר דקות ממש לא הספיקו לריכוך הבטטות…
2. מה עושים עם השום? קוצצים? כותשים?

הגיבי
תיאבון בריא 27/11/2016 - 11:59

כנראה שיש הבדלים בין מקרוגל אחד לשני. פשוט מחממים את הבטטות ליותר זמן במיקרוגל – עד שהן רכות. את השום כותשים.

הגיבי
אור 11/10/2017 - 13:44

ואם שומרים על בית נקי מרעלים ואין לנו מיקרוגל? האם לבשל את תפוחי האדמה בסיר יתל את אותו אפקט?

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן