הכירו את סיון מאירי. רובכם מכירים אותה כ-Siv-food וחלקכם אפילו הכניסו אותה מתישהו למטבח שלכם. את סיון הכרנו כשרק עברנו לטבעונות, לפני שלוש שנים. חיפשנו מה להכין לארוחת הערב – נתקלנו בבלוג שלה והשאר היסטוריה. סיון היא מושבניקית מעמק חפר, אוטוטו הופכת להיות בת 32 והיא כבר ארבע שנים טבעונית. אם אתם לא עוקבים אחריה בפייסבוק, אז כדאי לכם, סיון מתבלת(!) את הפיד בהגיגים על טבעונות, החיים ומה שביניהם. אז בלי יותר מידי מילים, קבלו טעימה(!!) מסיון, מה היא עושה בחיים ומה הסיפור שלה עם סלטים 🙂
סיון מאירי ושיר של המשוררת היפנית טאווארה מאצ'י. מה הקשר? תמשיכו לקרוא.
מתי פתחת את הבלוג שלך ולמה?
פתחתי את הבלוג ב-2010 אחרי שאחד המכרים הוירטואלים שלי המליץ לי לפתוח בלוג כפלטפורמה לקידום באופן כללי. עדיין לא הייתי טבעונית בזמנו ולא השקעתי בבלוג יותר מדי זמן ומחשבה. אחרי המעבר שעשיתי לטבעונות ב-2012 הצ'אקרות של הבלוג נפתחו 🙂
מה את עושה בחיים כשאת לא משתפת מתכונים בבלוג?
אני יועצת תקשורת פנים ארגונית וכותבת בימים אלה תזה על שירת אוכל יפנית.
מהו המתכון הכי פופולרי בבלוג שלך?
שני המתכונים הכי פופולריים הם מתכון לחציל קלוי בתנור ומתכון לעוגת בננות טבעונית. המתכון לחציל הוא מתכון בסיסי עם הסברים עבור אנשים שבאמת עושים את הצעדים הראשונים שלהם במטבח, ונראה לי שהוא תפס כי הוא ממש מסביר צעד אחר צעד את הדברים שאולי נראים מובנים מאליו לרוב כותבי המתכונים. המתכון לעוגת בננות תפס כי הוא פשוט ומנצח, אין לי הסבר אחר, זו באמת עוגה פצצה.
מה גרם לך להתאהב במטבח ולהתחיל לבשל?
תמיד התחברתי למטבח, ובגיל 19, כשהייתי קצינה בקבע והוצבתי בבסיס פתוח למורת רוחי, ניצלתי את השעות הפנויות בערב כדי ללמוד בישול בתדמור. מאז היסטוריה והיסטריה. עבדתי הרבה שנים בכל מיני מטבחים, וגם כשהפסקתי להתפרנס מהתחום המשכתי עם זה כתחביב, והתאהבתי בבישול מחדש עם המעבר לטבעונות.
מאיפה את לוקחת השראה?
כל דבר עשוי לעורר בנו השראה אם תשומת הלב נמצאת במקום הנכון. אני יכולה למצוא השראה בסיפור, בשיר, במשפחה שלי, בתכנית בישול, בספר מתכונים או במנה חדשה שאני טועמת.
חצאי בטטות בתנור, פשטות ויופי במנה אחת וגם רעיון מהיר לארוחה בלי הכנה מוקדמת. למתכון המלא
מה מיוחד לדעתך במטבח הטבעוני?
חומרי הגלם חוזרים למקום הראוי להם – למרכז הרעיון והמטבח.
איה חומר גלם תקחי לאי בודד?
עגבניה.
מהו חומר הגלם הטבעוני שלעולם לא ייכנס אליך למטבח?
לא חושבת שקיים כזה.
אם היית צריכה לאכול רק מאכל אחד כל החיים. מה הוא היה?
סלט.
מה הכי חשוב לך באוכל?
שיהיה טעים. לצערי היום זו אמירה לא מובנת מאליה, קצב חיים מטורף יכול להפוך אותנו לאכלנים על אוטומט שעושים את זה רק כדי לשבוע, וגם אני חוטאת בזה לפעמים אבל משתדלת להזכיר לעצמי עד כמה זה חשוב מתי שרק אפשר.
יש בנאדם שאת מרגישה שהשפיע על האוכל שלך במיוחד?
המשוררת היפנית טאווארה מאצ'י שכתבה את ספר השירים יום השנה לסלט. זה הספר בו עוסקת התזה שלי. מה שלמדתי על אוכל במהלך חקירת השירים שלה קשה לתאר במילים. יש מיליון רבדים לאוכל שאנחנו לא תמיד חושבים עליהם – עד כמה אוכל הוא חלק מהתרבות שלנו, ממערכות היחסים שלנו, וכמה אפשר ללמוד מהתבוננות ביחסים שלנו עם אוכל. זה באמת עולם רחב מאוד והשירים שלה עזרו לי לפתוח את העיניים ולהתבונן בזה.
מהו הכלי שלא תוכלי להסתדר בלעדיו במטבח?
סכין. כל השאר זה בונוס.
למי היית רוצה לבשל ומה היית מכינה?
לסופר יעקב שבתאי ז"ל. הייתי מכינה לו גירסה טבעונית לכל המאכלים שהכינה לו אמו לפני מותה ואליהם הוא מתגעגע.
רעיון מדליק לשדרוג הסלט: בצלצלי פנינה כבושים.
מה אכלת אתמול לארוחת צהריים?
סלט.
באיזו מסעדה את אוהבת לאכול?
זכאים. האוכל שלהם מושלם בעיניי. גם לי יש שורשים פרסיים והמטבח הזה מופלא. הכבוד שהם עושים למטבח הפרסי המסורתי והשילוב עם הטבעונות וחומרי הגלם של ישראל של היום – פשוט מקסים אותי. והאוכל שלהם פשוט טעים.
הטיפ שלך לטבעוני המתחיל:
תחקרו כמה שיותר בעצמכם, נסו להיות שלמים עם השאלות הפתוחות שיש לכם. בסופו של יום מי שמרגיש שלם עם ההחלטה יעשה אותה בקלות, וגם הקשיים יהפכו עם הזמן לשטויות.
מי היית רוצה שיענה על השאלון הזה?
Henya Mania
הכרנו כבר את:
שיראל ברגר ממסעדת ״מיס קפלן״
הקונדיטורית, עלמה: דברים טובים מהתנור
רועי הרצוג, מ״הרצוג״
בני ליפשיץ מ״גינה מזינה״
הראל זכאים ממסדעת ״זכאים״
טל דדון, שף בננוצ׳קה
[reut]
[articles]
2 תגובות
אשמח לשמוע על התוכנית
מקסימה! תשובות מעוררות השראה (ורצון לקריאה).
אני עוקבת אחרי הבלוג שלה שנים… הגעתי דרך המיונז הטבעוני ונשארתי (: