את נטליה הכרתי דרך האינסטגרם. התחלתי לעקוב אחריה ומיד הפיד שלי הפך להיות צבעוני יותר ומעורר תיאבון. התמונות שהיא מעלה מלוות בהסברים קצרים פשוטים וקלילים. אגב, אם תעקבו אחריה לא תמצאו רק מתכונים – נטליה משתפת בחיי היומיום שלה הכוללים הרבה יוגה, התבוננות עצמית וטיפים לחיים טובים יותר.
אני מזמינה אתכם – רגע לפני שאתם ממשיכים הלאה – להכיר את נטליה, ולגלות את מה שעומד מאחורי המתכונים שהיא מכינה, מה לא ייכנס אליה הביתה, ועל איזה כלי היא לא תוותר במטבח.
אז נעים להכיר, נטליה PK

מתי פתחת את הבלוג שלך ולמה?
פתחתי את הבלוג במרץ 2018. רציתי להראות את השפע הטבעוני הקיים, מתכונים פשוטים ומורכבים שמתאימים לכולם. להראות שאוכל טבעוני יכול להיות טעים, קל להכנה ומרשים. המחשבה מאחורי הבלוג הייתה גם להראות את הפן הבריאותי בתזונה הטבעונית ולדבר על נושאים מעבר, כמו איפור טבעוני, ספורט ולייף סטייל בכללי.
מה את עושה בחיים כשאת לא משתפת מתכונים בבלוג?
אני עושה סדנאות בישול פעם בשבוע בימי שישי ועובדת כמהנדסת בניין ב׳פרי הנדסת תבניות׳. אוהבת כל כך את שני הדברים והעולמות האלה כי הם מוציאים ממני המון יצירתיות. בזמני הפנוי המועט אני בעיקר עובדת על הבלוג, בין אם זה תקשורת עם אנשים ברשתות החברתיות ובין אם זה רעיונות לעתיד (מתכונים, שת״פים וכו׳).
מהו המתכון הכי פופולרי בבלוג שלך?

מה גרם לך להתאהב במטבח ולהתחיל לבשל?
כאשר עברתי לטבעונות הייתי בטוחה שכל מה שיש לאכול זה סלט וירקות. לא ידעתי לבשל לפני. התחלתי לחפש מתכונים ונתקלתי בכמה בלוגים שאהבתי. ניסיתי עוד ועוד.
אני לא בן אדם של גבולות אז אף פעם לא באמת פעלתי לפי אותם מתכונים. קיבלתי רעיונות והפכתי אותם למשהו משלי. לאט לאט למדתי טכניקות. זה איפשר לי להיות יצירתית, להמציא ולהכין אוכל טעים!
אני אוהבת לארח, אז גם התחלתי לבשל לאורחים שלי. התגובות שלהם גרמו לי להתאהב במטבח עוד יותר. שפע האפשרויות, שפע הרעיונות, אלה הדברים שאני אוהבת. אוהבת שאנשים יכולים למצוא השראה במה שאני עושה, שטועמים את האוכל ואומרים וואו טעים.
מאיפה את לוקחת השראה?
כרגע? בעיקר מהראש. חושבת איזה דברים הכי הייתי רוצה לאכול עכשיו (עם התחשבות בתקופות כמובן וברוח הקהילה) ומכינה אותם בצורה הטעימה ביותר שאפשר. לוקחת המון השראה בעיקר מאורח החיים העמוס שלי ושל הסביבה שלי ומעולם הכושר.
מה מיוחד לדעתך במטבח הטבעוני?
שפע האפשרויות הבלתי מוגבל. האפשרות לעשות כל מנה באופן בריא וטעים. הצבעים, הריחות, התבלינים הטריים.
איזה חומר גלם תיקחי לאי בודד?
שיבולת שועל. אפשר לעשות איתה כל כך הרבה
מהו חומר הגלם (הטבעוני) שלעולם לא ייכנס אליך למטבח?
סייטן. לא עושה לי טוב בבטן
אם היית צריכה לאכול רק מאכל אחד כל החיים. מהו היה?
טופו – חד משמעית
מה הכי חשוב לך באוכל?
הטעם. אני אוהבת טעמים חזקים, מתובלים, מפתיעים. אבל כשזה מגיע ללא פשרה על הרכיבים.
יש בנאדם שאת מרגישה שהשפיע על האוכל שלך במיוחד?
כשרק עברתי לטבעונות גיליתי בלוגים ישראלים שמאוד מאוד אהבתי, אבל דווקא הבלוג של deliciously ella לחלוטין זה שעזר לי הכי הרבה. לא הגעתי מבית שהיו בו ריחות בישול במטבח. הכל היה מאוד מאוד בריא (אולי זה מה שעזר לי להתחבר לבלוג הספציפי של אלה מלכתחילה). אז כנראה דווקא אמא שלי היא ההשפעה העיקרית כי את היסודות של תשומת לב לרכיבים קיבלתי ממנה.
מהו הכלי שלא תוכלי להסתדר בלעדיו במטבח?
בלנדר טוב
למי היית רוצה לבשל, ומה היית מכינה?
לסבא שלי ז״ל
מה אכלת אתמול לארוחת צהריים?
קארי טופו ברוטב חמאת בוטנים. הכי קל, קרמי וטעים שיש.

באיזו מסעדה את אוהבת לאכול?
אוהבת כמה אז מאוווד קשה לי לבחור. הכי אוהבת את OPA בעיניי שיראל עושה קסמים. גם באנה היא מהאהובות עליי – שילובי הטעמים כל כך טובים.
בכלל כשאני אוכלת בחוץ אני אוהבת לאכול דברים שלאו דווקא הייתי מכינה בבית
הטיפ שלך לבשלן המתחיל:
להתחיל מפשוט עם חומרי גלם בסיסיים, מתכונים כמה שפחות מסובכים – למשל מוקפץ הטופו הזה, או תבשיל העדשים הפשוט הזה

נטליה, The VegaNtai: קליק לבלוג, קליק לפייסבוק, קליק לאינסטגרם