נעים להכיר: טל דדון

של תיאבון בריא
נעים להכיר: טל דדון

שבוע שעבר הראל זכאים הפנה את השאלון שלנו לטל דדון. בטח השם לא נשמע לכם ממש מוכר, אבל אני יכולה להבטיח לכם שאת האוכל שלו טעמתם לא פעם. טל היה סו שף במסעדת זכאים בשנים האחרונות ועכשיו הוא השף של מסעדת ננוצ׳קה הגרוזינית.
החיבור של טל לאוכל ולבישול קיים אצלו מאז ומתמיד ואת ההשראה שלו הוא לוקח מהאנשים שנמצאים סביבו. אז מהי חווית הילדות שגרמה לו להתחיל לבשל ומה הוא חייב במטבח, נעים להכיר: טל דדון.

טל דדון

כמה שנים אתה בתחום האוכל?

מאז ומתמיד. לא יכול להפריד בין החלק המקצועי לשלב שקדם לו. אהבה שההסבר לה נשגב מבינתי לאזור המטבח, באשר אלך, היא מנת חלקי מאז נולדתי.

מה אתה אוהב לעשות כשאתה לא במטבח?

לבלות עם האנשים האהובים שבחיי או לשוטט במחשבות.

איזו מנה גרמה לך להתאהב במטבח ולהתחיל לבשל?

נדמה לי שהיה זה ערבוב בקערה של כל המצרכים במטבח של אמי עת שהכינה עוגה לידי, והגילוי המפעים של הר הגעש שהתפרץ עם שילובה של אבקת סודה לשתייה שהביאה לתגובה הכימית המופלאה.

איך נראית ארוחת הבוקר שלך?

אני מתקשה לזכור אחת כזו.

מאיפה אתה לוקח השראה?

בעיקר מבני אדם, מפירות ומירקות. בסדר הזה.

ארטישוק
וריאציות: ארטישוק שלם, פרח ארטישוק וארטישוק ירושלמי על קרם כרובית עם צ׳אטני לפת ומיקרופון בזיליקום.

מה מיוחד לדעתך במטבח הטבעוני?

אהובתי היקרה לימדה אותי פעם על הברכה שישנה בגבולות. למשל אדם שיכול להתנועע בחופשיות על גג בניין גבוה רק כשיש גדרות סביב. במטבח הטבעוני אני מדמה עצמי לצייר שאין לו את השחור והלבן על הפאלטה – אז יכול אני לשים לב טוב יותר לגוונים השונים של הצבעים האחרים ולהתרכז.

איזה חומר גלם תיקח לאי בודד?

מים כמובן.

מהו חומר הגלם (הטבעוני) שלעולם לא ייכנס אליך למטבח?

אין חיה כזאת.

אם היית צריך לאכול רק מאכל אחד כל החיים. מה הוא היה?

פסטה.

אבוקדו
אבוקדו, ג'ינג'ר טרי, קרם ואסאבי וקצף למון גראס

מה הכי חשוב לך באוכל?

אהבה.

יש בנאדם שאתה מרגיש שהשפיע על האוכל שלך במיוחד?

היו לי חמישה כאלו, שלוש סבתות ושני סבים (אחת סבתא רבא) – מכל אחד מהם קיבלתי קצת ממה שמרכיב את סך מנעד הטעמים הטבוע בי.

מהו הכלי שלא תוכל להסתדר בלעדיו במטבח?

הדימיון.

פטריות
ג׳ונגל פטריות.

למי היית רוצה לבשל, ומה היית מכין?

לילדה או הילד שעוד אין לי – סנדוויץ' לבית הספר.

מה אכלת אתמול לארוחת צהריים?

לחם ויין.

באיזו מסעדה אתה אוהב לאכול?

״זכאים״ של האחים הנפלאים הילה, חני והראל (שלימד אותי לבשל באמת).

הטיפ שלך לבשלן המתחיל:

לא לפחד ולהעז.

מי היית רוצה שיענה על השאלון הזה?

אייל שני
טל – איתגרת אותנו 🙂

הכרנו כבר את:
שיראל ברגר ממסעדת ״מיס קפלן״
הקונדיטורית, עלמה: דברים טובים מהתנור
רועי הרצוג, מ״הרצוג״
בני ליפשיץ מ״גינה מזינה״
הראל זכאים ממסדעת ״זכאים״

[articles]

שתפי:

1 תגובה

דוד אלי 03/03/2016 - 21:19

אם כך טל "דודה שמחה" דדון

הגיבי

השאירי תגובה

דילוג לתוכן