את חגי הכרנו כשהוא פתח את הבלוג שלו, לפני כ-5 שנים. המתכונים שלו מאז ומתמיד היו מיוחדים: התמונות היפות, הסגנון, והערך המוסף שהיה בכל מתכון: קינוח אבל דל קלוריות, חטיף – עם מלא חלבון, גלידה – שאפשר לאכול אחרי אימון, ועוד מתכונים שלכל אחד מהם יש ערך תזונתי משמעותי.
במהלך השנים חגי השתדרג בכל הכיוונים, בין היתר הכין מתכונים מצולמים שאת כולם אפשר למצוא בערוץ היוטיוב שלו, ובחודשים האחרונים פיתח אתגר מיוחד ששם דגש על חזרה לשגרה – בימי הקורונה (21 יום ואתם שם).
אז מי זה חגי, איך הוא התחיל ומה יקרה אם תקחו לו את כותש השום -כל התשובות בשאלון שלפניכם 🙂

מתי פתחת את הבלוג שלך ולמה?
פתחתי את הבלוג אי שם בשנת 2015 כי רציתי לראות את מקדמים אתרים בגוגל. פתחתי אתר וורדפרס בסיסי והעלתי 3 מתכונים עם תמונות גרועות רק כדי לראות אם זה יתפוס. וואלה תפס 🙂
מה אתה עושה בחיים כשאתה לא משתף מתכונים בבלוג?
לאחרונה פתחתי עסק לליווי תזונתי לכל מי שרוצה לעשות שינוי גופני כמו חיטוב או בניית מסת שריר – רק מתזונה מהצומח.
מהו המתכון הכי פופולרי בבלוג שלך?
לחם כוסמת – הייתי הראשון שפירסם את המתכון, והוא חוגג בקרוב יומלדת 5! אפשר להבין גם מדוע הוא כה אהוב – כי הוא פשוט וטעיםםםםםםםם.

מה גרם לך להתאהב במטבח ולהתחיל לבשל?
גדלתי על שניצל תירס ופתיתים אבל תמיד כמהתי לאוכל בריא, טעים ומנחם. כשגדלתי והתחלתי לעסוק בספורט ברמה התחרותית לא אהבתי שאוכל הפך להיות כלי נטו לתהליכים פיזיולגים מבלי לחשוב על טעם. החלטתי לנסות ולראות בעצמי איך אני הופך אוכל דל קלוריות למשהו טעים ומפנק במיוחד.
מאיפה אתה לוקח השראה?
מהרבה בלוגרים אחרים שהם חברים שלי כמו אורי שביט, אפרת ליכטנשטט, נטלי לוין, רחלי קרוט ועוד.
מה מיוחד לדעתך במטבח הטבעוני?
שאפשר לטעום את הבלילה של העוגה או של הקציצות לפני הבישול חחח אבל ברצינות האפשרות לגלות עומק של טעמים חדשים בכל כך הרבה קטניות וירקות שאילולא הטבעונות לעולם לא הייתי מגלה.
איזה חומר גלם תיקח לאי בודד?
טופו! מה השאלה?
מהו חומר הגלם (הטבעוני) שלעולם לא ייכנס אליך למטבח?
מרגרינה.
מהו הכלי שלא תוכל להסתדר בלעדיו במטבח?
כותש השום שלי. תקחו אותי ממני וזהו אני פורש.
אם היית צריך לאכול רק מאכל אחד כל החיים. מה הוא היה?
טופו או אולי חמאת בוטנים? (איך אפשר לבחור?!)

מה הכי חשוב לך באוכל?
שהוא יהיה מזין.
יש בנאדם שאתה מרגיש שהשפיע על האוכל שלך במיוחד?
המרצה שלי לתזונה בוינגייט. גרם לי להבין לעומק איך לבנות תפריט מאוזן ובכך השפיע על הדרך בה אני מסתכל על אוכל.
למי היית רוצה לבשל, ומה היית מכין?
לחברים ולמשפחה שלי. כבר המון זמן לא עשינו ארוחות משפחתיות וזה מאוד חסר לי לארח. הייתי עושה ארוחה שלמה עם מרק עדשים סמיך, קציצות חריפות, מאפה פילו פריך, פאלק טופו והמון תבשילים שכיף לאכול עם אורז. אה אה אה אה ועוגת שמרים- שוקולד כי חייבים!!

מה אכלת אתמול לארוחת צהריים?
אכלתי תבשיל יובה עם קינואה שהכיל 47 גרם חלבון (אני קלישאה אני יודע).
באיזו מסעדה אתה אוהב לאכול?
חומוס ההגנה בשכונת התקווה – החומוס הכי טוב בארץ סימן קריאה.
הטיפ שלך לבשלן המתחיל:
משהו לא מורכב שיכול לגרום לשינוי במטבח. לכל בשלן לאו דווקא לבשלן טבעוני 🙂
סודה לשתיה במי הבישול של קטניות והחיים שלכם יראו אחרת (ועם פחות פוקים).
מי היית רוצה שיענה על השאלון הזה?
אורי שביט שחוגגת בלוגיומלדת 9 היום.
לעוד שאלונים של מיטב הבלוגרים שלנו, מוזמנים ללחוץ כאן 🙂