נעים להכיר: אפרת ליכטנשטט

של תיאבון בריא
נעים להכיר: אפרת ליכטנשטט

שבוע שעבר עלמה איגרא מהבלוג ״דברים בעלמה״ הפנתה את השאלון לאפרת ליכטנשטט מהבלוג ״אז מה את עושה כל היום״. אני עוקבת אחרי אפרת כבר הרבה זמן ורק חיכיתי שמישהו ירשום את השם שלה כדי שאוכל להעביר לה את השאלון. זה כיף להכיר צד נוסף של אפרת שרוב ההכירות שלי איתה היא דרך תמונות אוכל מגרות, פוסטים וסרטוני וידאו קצרים (שאי אפשר לפספס).
אז הנה אפרת מהצד השני של העדשה: איך הכל התחיל, מה היא חייבת במטבח (יש לכם ניחוש?) ומה התשובה שלה לשאלה ששואלים אותה כל פעם מחדש: ״אז מה את עושה כל היום״?

efrat 2
נעים להכיר אפרת ליכטנשטט. צילום: שירן כרמל

מתי פתחת את הבלוג שלך ולמה?

פתחתי את הבלוג לפי שש שנים בערך, הייתי בבית עם פיצי1, סגרתי את העסק שלי לפני שילדתי ולא היתה לי עבודה לחזור אליה. אחותי וגיסי קנו לי את הספר הראשון של אוטולנגי שהאיר את עיני וגרם לי להכנס למטבח ולנסות מתכונים וחומרים שלא הכרתי. החלטתי לפתוח בלוג סתם לכיף שלי, בלי טיפת רצינות.

אז מה את עושה כל היום, כשאת לא מפרסמת מתכונים בבלוג?

היום בישול וצילום זו העבודה היומיומית שלי 🙂 יש לי מדור אוכל בעיתון מקור ראשון ואני מבשלת, אופה ומצלמת מהבוקר עד הלילה. בשנה האחרונה התמכרתי לעשיית סרטי סטופ-מושן (לגמרי במקרה!) ואני מצלמת סרטונים לחברות מסחריות. זה ממש כיף להתפרנס ממשהו שאוהבים לעשות.

מה גרם לך להתאהב במטבח ולהתחיל לבשל?

מילדות אני זוכרת את עצמי נהנית מאפייה, ובעיקר עוגיות. אבל אמא שלי לא כ״כ אהבה שהסתובבנו לה בין הרגלים אז רק שיצאתי מהבית לבית משלי התחלתי לבשל ממש. ההתאהבות במטבח לא קרתה ביום אחד וברגע אחד, אבל אפשר להצביע על הנקודה שבה היה לי ילד כנקודת שינוי. פעם ראשונה שקניתי עוף כדי להכין מרק עוף, או בכלל להיות אחראית על תזונה של יצור קטן, שרציתי שיאכל בריא ולא סנדוויצ׳ים של בתי קפה. כל יום אני מתאהבת במטבח מחדש… ואם לפעמים זה קצת נמאס, מחר יום חדש.

[ad]

עוגיות בננה ושיבולת שועל
עוגיות בננה ושיבולת שועל

מהו המתכון הכי פופולרי בבלוג שלך?

פעם היו אלה עוגיות השיבולת שועל הקריספיות, אבל כיום זו ללא ספק עוגת שוקולד בננה טבעונית. אני חושבת שזה בגלל שהיא קלה להכנה, טעימה מאד ומשלבת בין עוגת שוקולד ועוגת בננה – שזה ללא ספק שתי העוגות האהובות שיש.

עוגת שוקולד בננה
עוגת שוקולד ובננה מטריפה

מאיפה את לוקחת השראה למתכונים שלך?

מכל מקום וכל דבר שאני רואה וקוראת. בלוגים מהעולם, משהו טעים שאכלתי בחו״ל או אצל חברים, תמונה שנתקלתי בה ברשת. לפעמים חומר גלם חדש שאני רואה בסופר או פרי בתחילת העונה אצל הירקן עושים לי חשק לעשות ניסויים חדשים.

איזה חומר גלם תיקחי איתך לאי בודד?

אורז מלא, ללא ספק.

מהו חומר הגלם שלעולם לא ייכנס אליך למטבח?

אין דבר שלא יכנס אלי הביתה… אבל אני יכולה להגיד שאני לא מתלהבת מצלפים ומשמן כמהין.

אם היית צריכה לאכול רק מאכל אחד כל החיים. מהו היה?

לחם עם חמאה.

לחם כוסמין מלא
לחם כוסמין מלא

[ad]

מה הכי חשוב לך באוכל?

שיהיה בריא, טעים ויצירתי.

יש בנאדם שאת מרגישה שהשפיע על האוכל שלך במיוחד?

אסף בעלי. טיילנו ביחד בכל העולם ואכלנו בלי סוף. איתו למדתי לאכול וליהנות מאוכל מיוחד.

מהו הכלי שלא תוכלי להסתדר בלעדיו במטבח?

מצלמה.

מה היית רוצה לעשות אם לא היית מתעסקת באוכל?

הייתי מעצבת גרפית… איזה מזל שאני מתעסקת באוכל 😉

מה אכלת אתמול לארוחת צהריים?

אתמול צילמתי פוסט חדש עם גיסי המוכשר – אכלנו טופו פריך עם סלסת מנגו! מטריף!

טופו ברוטב חמאת בוטנים וסלסת מנגו
טופו ברוטב חמאת בוטנים וסלסת מנגו

באיזו מסעדה את אוהבת לאכול?

אני אוהבת את טאיזו בתל אביב, אבל כשיש לי שעה פנויה אני אוהבת לשתות קפה בדליקטסן – הקינוחים שלהם מעולים.

הטיפ שלך לבשלן המתחיל:

לא לפחד משום מתכון או חומר גלם. לקרוא את ההוראות פעמיים מההתחלה ועד הסוף ולהתחיל.

[articles]

שתפי:

השאירי תגובה

דילוג לתוכן